אם תחפשו באינטרנט מתכון לקציצות בקר, כמעט כל התוצאות שיתקבלו יהיו קציצות מטוגנות. מעט מהתוצאות יראו מתכונים לקציצות בקר ברוטב וכמעט לא יהיה ניתן למצוא מתכונים לקציצות בקר אפויות. מה הבעיה בקציצות בקר אפויות? לרוב הן יוצאות יבשות כאלו שלא כיף לאכול אותן. אז חשבתי לעצמי, מה יכול לגרום לקציצות בקר להיות עסיסיות גם לאחר אפיה? החלטתי להוסיף טחינה לבלילה - והמטרה הושגה.
קצת על המרכיבים
בשר: בחרו נתח בקר רזה. נכון שהשומן מהבקר יכול גם לדאוג לכך שהקציצה לא תתייבש, אך אם יש לנו אפשרות לבחור שומן מן החי או שומן מן הצומח, תמיד נעדיף שומן מן הצומח. בנוסף, אם אין בכוונתכם לטחון את הבשר לבד, תקפידו לראות שטוחנים אותו מולכם, ליתר בטחון.
רסק עגבניות: שימו לב שהרסק שאתם קונים הוא ללא תוספת סוכר. הכיתוב על האריזה צריך לציין שזה מ-100% עגבניות טריות וללא חומרי שימור.
טחינה משומשום מלא: בטחינה משומשום מלא יש פי 5 יותר סידן מאשר בטחינה משומשום טהור רגיל. בנוסף, הטחינה גם עשירה בברזל. שימו לב לקנות טחינה מסוג איכותי.
קציצות בקר אפויות בתנור
המרכיבים:
1 ביצה
1 כף טחינה משומשום מלא
50 גרם רסק עגבניות
500 גרם בשר בקר רזה, טחון
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
1-2 שיני שום קצוצות
גרידה מקליפת לימון אחד
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. טורפים את הביצה, מוסיפים את הטחינה ואת רסק העגבניות ובוחשים היטב. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). באמצעות הידיים צרים קציצות לצורה הרצויה - או כדורים בגודל כדור פינג פונג, או כדורים משוטחים לעובי של 1 ס"מ. מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
3. אופים 15-20 דקות עד שהחלק הפנימי של הקציצה כבר לא אדום. שימו לב, במהלך הבישול הקציצה מגירה החוצה חלק מהנוזלים. אין שום בעיה עם זה, אפשר לאכול או להיפטר מזה.
הצעת הגשה: בלחמניה מקמח מלא עם ירקות, כמו שמגישים המבורגר.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא
שכנענו אתכם לעבור לקציצות אפויות? עשו למתכון לייק או שתפו אותו בפייסבוק