אין תענוג יותר גדול מלפתוח מכסה של סיר ולגלות שכל הארוחה כבר מחכה בפנים. במקרה הזה מדובר בשילוב המנצח של קציצות בשר מעולות והתוספת הכי אהובה שיש - פתיתים. כיף גדול, גם לילדים.

קציצות בשר ופתיתים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות ופתיתים. כיף של ארוחה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 18 דקות
זמן הכנה כולל: 58 דקות
עלות: כ-35 שקלים

המרכיבים:
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
בצל, קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
שן שום קצוצה
2 כפות פרורי לחם
כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור

לפתיתים:
בצל קצוץ
חבילת פתיתים
2 שיני שום קצוצות
400 גרם (קופסת שימורים) עגבניות מרוסקות
חופן גדוש של נענע קצוצה
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הבשר עם שאר מרכיבי הקציצות. יוצרים קציצות בגודל בינוני.

2. מכינים את הפתיתים: מטגנים בסיר את הבצל, עד שהוא מתחיל להזהיב, כ- 3 דקות. מוסיפים את הפתיתים לטיגון של 2 דקות, ומוסיפים את השום, העגבניות והתבלינים. מוסיפים 2 כוסות מים חמים ומערבבים היטב.

3. מניחים את הקציצות בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 30 דקות. אחרי 30 דקות מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 10 דקות.

* המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 >> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!
>> לכל המתכונים לשבועות