1 תערובת הכופתאות: מוציאים את החלק הפנימי של החלה בלבד. מוסיפים את המים וסוחטים את החלה סחיטה קלה. מוסיפים את הביצה, הפטרוזיליה והעירית. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומניחים בצד. אחרי מנוחה קצרה קורצים כופתאות עגולות.
2 התבשיל: חותכים את הבשר לקוביות, מכינים בצלחת קמח עם פפריקה, אבקת שום, כורכום, כמון, מלח ופלפל לבן. מקמחים את הבשר.
3 בסיר קדרה עם שמן זית, מטגנים וסוגרים את הבשר מכל צדדיו.
4 מקלפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גסות ומוסיפים לסיר עם הבשר לטיגון של חמש דקות עם תוספת של מעט שמן זית. (2-3 כפות).
5 מתבלים בפלפל אנגלי ועלי דפנה ומכסים במים עד גובה הקדרה. מרתיחים ומנמיכים להבה. מוסיפים את מיץ התפוחים, הצ'ילי, המלח והפלפל גרוס. מוסיפים את הכופתאות לסיר ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.