1 להכנת הרוסטביף: מחממים את התנור לחום גבוה במיוחד (220 מעלות). מנקים את הבשר מעודפי שומן גדולים במעטפת החיצונית.
חורצים 8 חריצים בעומק 3 ס"מ לאורך נתח הבשר ונועצים בכל חריץ שן שום שלמה.
2 מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, החרדל, המלח, הפלפל הגרוס והרוזמרין. מורחים את התערובת על הבשר לכל אורכו.
מניחים את הבשר על גבי רשת ומתחתיה תבנית אפייה עם מעט מים (כדי למנוע מהשומן הניגר במהלך הצלייה להישרף) וצולים בחום גבוה (220 מעלות) כ- 10 דקות.
מורידים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לצלות כ - 20 דקות לקבלת בשר במצב מדיום (המצב המומלץ) ומוציאים מהתנור.
למי שמעדיפים רוסטביף מדיום-וול ממשיכים לצלות 10-15 דקות נוספות בחום של 180 מעלות.
3 מוציאים את הרוסטביף מהתנור ומשאירים בטמפרטורת החדר 10 דקות.
4 להכנת רוטב האיולי: במיקסר או מעבד מזון מערבבים יחד את החלמונים, השום, החומץ והלימון. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב איולי יציב וממליחים.
הצעת הגשה: פורסים את הרוסטביף לפרוסות דקות ומעבירים לכלי חרס חם. מומלץ להגיש עם פלחי בטטה ותפוחי האדמה אפויים בתנור. את האיולי מגישים בכלי נפרד.
טיפים להצלחה בהכנת רוסטביף: 1השלב הראשון והחשוב ביותר הוא: בחירת בשר בקר טרי איכותי.
2יש להוציא את הבשר כשעה לפני הצלייה מן המקרר – על מנת שיגיע לטמפרטורת חדר.
3יש לחמם את התנור מראש לטמפרטורה גבוהה של 220 מעלות.
4יש להימנע מלהפעיל את התנור על טורבו- מייבש את הבשר.
5מומלץ להניח את הנתח על רשת ומתחתיה תבנית שתספוג את הנוזלים.
6צולים את הנתח בתנור בחום גבוה 220 מעלות במשך 15 דקות, מורידים לחום בינוני- גבוה 175 מעלות וממשיכים לצלות עוד X דקות בהתאם לגודל הנתח ולמידת העשייה הרצויה.
7מומלץ להימנע מפתיחת דלת התנור במהלך הצלייה על מנת לשמור על חום קבוע.
8בתום הצלייה יש להוציא את הנתח מהתנור ולתת לו לנוח לפחות 15 דקות לפני הפריסה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה