חורשט סבזימה יותר חשוב? איך מבטאים חורשט סבזי או איזה טעם יש לזה? תבשיל מלא חמצמצות נעימה היישר מהמטבח הפרסי עם בשר בבישול איטי ועשבי תיבול מפתיעים
שושי שמחי
| הכי טעים שיש
| פורסם 17/09/14 14:11
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש
|
המצרכים :לחורשט סבזי:
לאורז:
אופן ההכנה:והנה עוד מתכון אדיר לחורשט סבזי 1 התבשיל: מטגנים את הבצלים בשמן קנולה עד להזהבה, מוציאים חצי מכמות הבצל ומוסיפים את הבשר שחתוך לקוביות בינוניות. אחרי שהבשר מזהיב, מוסיפים את הציר ואת השעועית המושרית ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הלימון הפרסי ואת יתר התבלינים. 2 בסיר אחר מחממים שמן קנולה, מטגנים בו את כל עשבי התיבול (קצוצים ושטופים). כשעשבי התיבול מקטינים מנפחם, מוסיפים אותם לתבשיל הבשר. 3 מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים. רבע שעה לפני סיום הבישול מוסיפים את הבצל המטוגן הנותר שהוצאנו. 4 האורז: מרתיחים 4 ליטר מים עם מלח ומוסיפים את האורז. כשהאורז חצי מבושל מעבירים למסננת. באותו סיר מחממים את השמן עם התבלינים ומרפדים עם פרוסות תפוחי האדמה. 5 מטגנים מעט עד להזהבה והופכים צד. את האורז המסונן מניחים מעל תפוחי האדמה. מבשלים דקה על אש גבוהה ומנמיכים. מכסים את הסיר במגבת. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות ומערבבים קלות. 6 ההגשה: מסדרים את החורשט סבזי מעל האורז ומפזרים עלי כוסברה טריים. |