1 מחממים את הסיר על גחלים/מדורה. מוסיפים שמן זית, ומטגנים מעט את הבצל.
2 מוסיפים את שאר השורשים וממשיכים בטיגון עד להשחמה מלאה של הבצל. מוסיפים את השום, הפלפל האנגלי, הרוזמרין והטימין ומערבבים מעט.
3 מוסיפים לסיר רבע מכמות הבשר. ממשיכים בטיגון עד לסגירה של הבשר, ממשיכים ומוסיפים את הבשר בהדרגה עד שהוא משחים.
4 מתבלים בפלפל גרוס, אגוז מוסקט ועלי דפנה, מוסיפים כשתי כוסות מים ובקבוק יין אדום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור כשעתיים וחצי על גחלים לוחשות. יש להקפיד עם בעבוע קל.
5 מוסיפים את גרגירי החומוס, גבעולי הסלרי ומתבלים במלח. ממשיכים בבישול עוד שעתיים על הגחלים הלוחשות עד שהבשר רך ומתפרק.
6 ניתן לבשל את הפויקה על הגז (או בסיר ברזל כבד), להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל במשך 3 שעות נוספות. אפשרות נוספת: מביאים לרתיחה על גז ומסיימים את הבישול בתנור בחום של 140 מעלות לשלוש שעות.