1 הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח ומערבבים יחד עם השמרים והסוכר ללא מים, במשך כשתי דקות. מוסיפים בבת אחת כ-500 מ"ל מים ולשים כשתי דקות נוספות.
2 מוסיפים באיטיות ותוך כדי לישה את שארית המים. הבצק הופך עיסתי למדי אך בתוך מספר דקות לישה הוא נאסף לבצק אחיד ויציב.
3 כעבור 5 דקות לישה מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש במהירות גבוהה כ-5 דקות נוספות.
4 מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק כשעה מחוץ למקרר ועוד שעתיים נוספות לפחות במקרר.
5 מוציאים מהמקרר, לשים את הבצק לכדור אחד ומחלקים ל 8 כדורים במשקל כ-160 גרם כל אחד.
משמנים כל כדור במעט שמן זית ומעבירים לתבנית, את התבנית מכניסים למקרר להמשך תפיחה למשך 4 שעות.
6 מוציאים, מרדדים לעיגול בגודל מתאים לכיסוי המחבת ומניחים בצד.
7 הבשר: בסיר מאדים בשמן זית בצל, כרשה, סלרי ושום, מוסיפים את בשר הטלה ומזהיבים את הבשר. מתבלים במלח וראס אל חנות ומוסיפים עגבנייה קצוצה, מוסיפים את הצנוברים קלויים בשלמותם ואת עלי האורגנו וממשיכים לאדות 3 דקות נוספות עד לריכוך.
8 מוסיפים לבשר החציל הקלוי (ללא הקליפה) מלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושום כתוש.
ומרפדים באמצעות בשר החציל הקלוי מחבת ברזל (פיוטר) בקוטר 22 ס"מ המיועדת לחום גבוה. מוסיפים את תערובת הבשר, מעטרים במעט זיתי קלמטה, אורגנו טרי וטחינה גולמית.
9 מרדדים את בצק הפוקאצ'ה ועוטפים באמצעותו את המחבת (חוזרים על הפעולה בכל מנה). מכניסים לטאבון להבות למשך 4 דקות. לחלופין, ניתן לאפות בתנור בחום של 250 מעלות במשך 8-9 דקות עד שהבצק מזהיב. בתום האפייה מוציאים את המאפה, מברישים בשמן זית וזורים מעט מלח אטלנטי. מגישים לצד טחינה ופלפלים קלויים.