1 הקוסקוס: בסיר כפול עם מסננת ממלאים שליש מים ומביאים לרתיחה. שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים. תוך כדי ערבוב מוסיפים את השמן, מוסיפים 3/4 כוס מים ומערבבים את הכל יחד. מעבירים למסננת של הקוסקוס ומאדים כ-45 דקות.
2 מעבירים לקערה ושופכים 3/4 כוס מים. מערבבים, נותנים מנוחה של שתי דקות ושוב מחזירים למסננת לאידוי של חצי שעה.
3 מעבירים שוב לקערה ומוסיפים 3/4 כוס מים. מערבבים ושוב מחזירים לאידוי למשך חצי שעה.
4 מחזירים לקערה, מוסיפים 2 כוסות מים ומכסים עם מגבת לחצי שעה. לפני ההגשה מסננים את הקוסקוס במסננת עם חורים בינוניים.
5 לירקות: בסיר בינוני ממלאים שליש מים, מביאים לרתיחה, חותכים גס את הבצל והכרוב ומוסיפים למים ביחד עם התבלינים ורסק העגבניות. חותכים את שאר הירקות לקוביות, מוסיפים למרק ומבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי. כ-10 דקות לפני הסיום מוסיפים את השמיר והפטרוזיליה.
6 המפרום: מקלפים את תפוחי האדמה ומשרים במים עם מלח. קוצצים דק את הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה עם הבשר. מוסיפים 3 ביצים ומערבבים היטב, רצוי עם הידיים. מניחים בצד.
7 חוצים את תפוחי האדמה ל-3 חלקים וחותכים כל חלק באמצע לא עד הסוף, ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מקמחים ומהדקים היטב.
8 מכינים בלילה מ-2 ביצים טרופות, שום, פירורי לחם, רסק עגבניות ומים, פלפל שחור ומלח. טובלים כל מפרום בבלילה ומטגנים בשמן עמוק.
9 לרוטב: בסיר שטוח ממלאים 2 כוסות מים ומוסיפים את התבלינים, קוצצים את הירקות לקוביות, מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המפרום ישירות מהטיגון לרוטב. מבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי עד לצמצום. מגישים על מצע קוסקוס.