קוסקוס טריפוליטאי בזעפרןקוסקוס שהוא כמו שלג - דק-דק, עדין-עדין והכי טעים שיש
צילום: יחסי ציבור
|
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 מוסיפים את השמן והמלח לסולת תוך כדי ערבוב בקערה גדולה. פותחים את הזעפרן במים חמים ומשהים לדקות אחדות. מוסיפים את הזעפרן הפתוח וכוס מים באופן הדרגתי לסולת, תוך כדי ערבוב בכף היד כדי שלא ייווצרו גושים. משהים את התערובת לחצי שעה, ובינתיים מכינים את המרק שעליו נאדה את הקוסקוס. 2 מסננים את הקוסקוס בנפה בעלת חורים גדולים, הידועה בשמה הטריפוליטאי ררבל, ומכניסים אותו לכלי האידוי כשהמרק רותח. מקפידים לרווח את גרגירי הסולת בעזרת מזלג, כדי לאפשר לאדים לעבור. מאדים חצי שעה על להבה בינונית. תוך כדי אידוי יש לפתוח בעדינות בעזרת מזלג את הקוסקוס בשנית. 3 אחרי חצי שעה מוציאים את הקוסקוס (קסקס בשמו האמיתי) מסיר האידוי, ומעבירים אותו שוב לקערה הגדולה. בעזרת כף גדולה פותחים את הקוסקוס ומפוררים את הגושים. 4 מוסיפים 2 כוסות מים פושרים תוך כדי ערבוב מהיר, כדי שהקוסקוס לא יתגבש. מעבירים בעדינות בין אצבעות הידיים, בלי ללחוץ חס וחלילה על הקוסקוס. מחזירים לכלי האידוי לעוד חצי שעה. 5 מוציאים את הקוסקוס בחזרה לתוך הקערה. נותנים לו להתקרר רבע שעה לערך, ותוך כדי ערבוב תמידי מוסיפים לו 3 כוסות מים פושרים באופן הדרגתי, עם הפסקות קטנות בין כוס אחת למשניה, כדי להניח לסולת המאודה לספוג את כל הנוזלים. 6 משהים רבע שעה עד 20 דקות לערך, ואז מעבירים שוב דרך המסננת, עד שמתקבל קוסקוס דק ועדין כמו שלג. |