1 הקוסקוס: מניחים את הסולת בקערה. שופכים עליה חצי כוס שמן לאט ובהדרגה, תוך שמפוררים את הסולת ביד. מפוררים כמה שיותר, כדי שהקוסקוס יהיה כמה שיותר דק. מוסיפים את המלח וחצי כוס מים תוך כדי ערבוב.
2 מעבירים את הסולת במסננת של קוסקוס. מפעילים כוח על הגרגרים כדי שהקוסקוס יהיה כמה שיותר דק והרוטב ייתפס כמה שיותר טוב. מעבירים לסיר כפול עם מים רותחים ומאדים כ-20 דקות.
3 מעבירים את הקוסקוס לקערה ומוסיפים עוד כוס מים בהדרגה ותוך כדי ערבוב. ממתינים חצי שעה, עד שהקוסקוס סופח את כל הנוזלים והוא יבש.
4 מחזירים את הקוסקוס לסיר הכפול ומוסיפים את יתרת המים והשמן. מערבבים ומאדים על אש נמוכה כ-30 דקות. מעבירים שוב במסננת.
5 התבשיל: מטגנים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב. מאדים בסיר עם מים רותחים את הבטטה, הגזר והדלורית עד לריכוך. לאחר מכן פורסים את הגזר לעיגולים וחותכים את הבטטה והדלורית לקוביות.
6 מעבירים את הבצל המטוגן, הירקות החתוכים וגרגירי החומוס לתבנית. מוסיפים את הקינמון, הדבש והסוכר החום ומערבבים מעט.
7 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך שעה, יוצקים על הקוסקוס ומגישים.