מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קוסקוס כבש עם טנזיה

קוסקוס עם ירקות, בשר כבש בבישול ארוך ולסיום טנזיה מתקתקה עם פירות מיובשים ושלל פיצוחים. נכון שכבר נעים לכם בבטן?

|הכי טעים שיש| פורסם10:33
קוסקוס כבש עם טנזיה (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקוסקוס:

  • 1 ק"ג סולת

  • 1/2 2 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 2 כפית מלח

למרק הירקות:

  • 2 בצלים קצוצים גס

  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
  • 1/4 כרוב חתוך גס
  • 3 גזרים חתוכים לרבעים
  • 3 קישואים חתוכים לרבעים
  • 1/4 דלעת ללא קליפה חתוכה לרבעים
  • 1 דלורית קלופה וחתוכה ל-6-7 חלקים
  • 1/2 1 ק"ג כבש טרי חתוך לקוביות בינוניות עד גסות
  • 2 כפיות מלח
  • קורט פלפל
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 3-4 גבעולי סלרי
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס מושרה ומבושל
  • 1 כף מחוקה כורכום
  • 1 כף מחוקה פפריקה
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים
  • קורט קינמון

לטנזיה:

  • שמן לטיגון

  • 2 בצלים
  • 100 גרם אגוזי פקאן
  • 100 גרם שקדים מולבנים
  • 100 גרם צנוברים
  • 100 גרם שזיפים מיובשים
  • 100 גרם משמשים מיובשים
  • 100 גרם צימוקים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות סילאן
  • קורט קינמון
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה:

1הקוסקוס: מעבירים את הסולת דרך מסננת לתערובת דקה. מוסיפים בהדרגה איטית כוס וחצי מים ומפוררים תוך כדי. את הגרגרים הגסים שנוצרים מעבירים דרך נפה עד למרקם חולי.

2מאדים כחצי שעה עד 40 דקות מכוסה בסיר קוסקוס מיוחד שמתחתיו מים רותחים. יוצרים גומה בתוך הקוסקוס כדי לאפשר לאדים להיכנס.

3מצננים מעט, מוסיפים בהדרגה איטית את המים הנוספים, השמן והמלח. טועמים ומתקנים מליחות. חוזרים על פעולת הסינון פעם נוספת ומפוררים לכדי תערובת קוסקוס דקה. מחזירים לסיר לאידוי ללא מכסה, לעוד 40 דקות על אש נמוכה.

4מרק הירקות: את הירקות קולפים אבל לא חותכים. לילה לפני מניחים את הירקות בקערה עמוקה מלאה מים במשך מספר שעות על מנת שיספחו אליהם את הנוזלים.

5חותכים את הירקות. בסיר גדול ורחב משחימים את הבצל קלות ומוסיפים את חתיכות הכבש. משחימים ומתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד לריכוך. מוציאים לקערה נפרדת את הבשר עם הציר שנוצר במהלך הבישול.

6מוסיפים את הירקות ע"פ הסדר: תפו"א, גזר, כרוב, קישוא, דלעת ודלורית. מניחים מעל הירקות את הסלרי והכוסברה ומפזרים את גרגירי החומוס המבושלים.

7מוסיפים את התבלינים. מאדים כ-10-15 דקות על אש נמוכה עד שהירקות פולטים את הנוזלים שלהם.

8מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומבשלים כשעה נוספת. בודקים מדי פעם שהסיר מלא עד החצי. מוסיפים מים במידת הצורך.

9כשהירקות מתרככים, מוסיפים את הכבש וכוס מהציר שלו. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

10הטנזיה: מטגנים את הבצלים עד שהם משחימים היטב. מוסיפים לפי הסדר להזהבה: פקאן, שקדים מולבנים, צנוברים, שזיפים, משמשים ולבסוף צימוקים. מוסיפים את הסוכר החום, הקינמון והסילאן ולבסוף את המים.

11מבשלים על להבה נמוכה מספר דקות עד שמתקבלת תערובת קרמלית שחומה.

12להגשה: על פלטה גדולה מסדרים את פתיתי הקוסקוס במרכז. את חתיכות הכבש והירקות מפזרים מסביב לקוסקוס ועליו מניחים את הטנזיה. בקערה נפרדת מזלפים את מי המרק.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il