1 הקוסקוס: מעבירים את הסולת דרך מסננת לתערובת דקה. מוסיפים בהדרגה איטית כוס וחצי מים ומפוררים תוך כדי. את הגרגרים הגסים שנוצרים מעבירים דרך נפה עד למרקם חולי.
2 מאדים כחצי שעה עד 40 דקות מכוסה בסיר קוסקוס מיוחד שמתחתיו מים רותחים. יוצרים גומה בתוך הקוסקוס כדי לאפשר לאדים להיכנס.
3 מצננים מעט, מוסיפים בהדרגה איטית את המים הנוספים, השמן והמלח. טועמים ומתקנים מליחות. חוזרים על פעולת הסינון פעם נוספת ומפוררים לכדי תערובת קוסקוס דקה. מחזירים לסיר לאידוי ללא מכסה, לעוד 40 דקות על אש נמוכה.
4 מרק הירקות: את הירקות קולפים אבל לא חותכים. לילה לפני מניחים את הירקות בקערה עמוקה מלאה מים במשך מספר שעות על מנת שיספחו אליהם את הנוזלים.
5 חותכים את הירקות. בסיר גדול ורחב משחימים את הבצל קלות ומוסיפים את חתיכות הכבש. משחימים ומתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד לריכוך. מוציאים לקערה נפרדת את הבשר עם הציר שנוצר במהלך הבישול.
6 מוסיפים את הירקות ע"פ הסדר: תפו"א, גזר, כרוב, קישוא, דלעת ודלורית. מניחים מעל הירקות את הסלרי והכוסברה ומפזרים את גרגירי החומוס המבושלים.
7 מוסיפים את התבלינים. מאדים כ-10-15 דקות על אש נמוכה עד שהירקות פולטים את הנוזלים שלהם.
8 מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומבשלים כשעה נוספת. בודקים מדי פעם שהסיר מלא עד החצי. מוסיפים מים במידת הצורך.
9 כשהירקות מתרככים, מוסיפים את הכבש וכוס מהציר שלו. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
10 הטנזיה: מטגנים את הבצלים עד שהם משחימים היטב. מוסיפים לפי הסדר להזהבה: פקאן, שקדים מולבנים, צנוברים, שזיפים, משמשים ולבסוף צימוקים. מוסיפים את הסוכר החום, הקינמון והסילאן ולבסוף את המים.
11 מבשלים על להבה נמוכה מספר דקות עד שמתקבלת תערובת קרמלית שחומה.
12 להגשה: על פלטה גדולה מסדרים את פתיתי הקוסקוס במרכז. את חתיכות הכבש והירקות מפזרים מסביב לקוסקוס ועליו מניחים את הטנזיה. בקערה נפרדת מזלפים את מי המרק.