עוגת שמרים - קראנץ שוקולד ואגוזיםוהנה לכם עוגת שמרים שוקולד מעולה שבמעולות, במילוי ממרח שוקולד, עוד קצת שוקולד אמיתי וגם קצת אגוזים - שלא הייתה מביישת את מיטב הקינוחים החלביים. קראנץ שיהיה לכם קשה לשכוח
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 24/11/22 13:55
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (2 תבניות אינגליש קייק):
למלית:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות - עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק. 2 יוצרים מהבצק כדור בידיים מקומחות, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3 כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 3-4 מ"מ. 4 מורחים על מלבן בצק מחצית מכמות ממרח השוקולד בעזרת פלטה או קלף. מפזרים מעל שוקולד קצוץ ואגוזים קצוצים בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה. 5 חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג. 6 מניחים את העוגה בתבנית ויוצרים עוגה נוספת מהחלק השני של הבצק. 7 מתפיחים את העוגות במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן, ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות. 8 מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מזהיבות ומתייצבות. 9 מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 1-2 דקות עד שכל הסוכר מתמוסס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר. כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים. הערות, הארות ותוספות: * לפני התפיחה הראשונה הבצק מרגיש קצת רך ודביק מדי. לאחר התפיחה זה מסתדר והבצק הופך לנוח מאוד לעבודה. חשוב לא להוסיף יותר מדי קמח כדי שלא ייווצר בצק קשה מדי. * שומרים את העוגות עטופות היטב בטמפרטורת החדר עד 2-3 ימים, אך מומלץ לחמם אותן מעט לפני ההגשה. * אפשרויות נוספות למילוי פרווה לעוגה: ממרח תמרים ואגוזים קצוצים; טחינה, סילאן ושקדים; ממרח נוגט אגוזים וברס; חמאת בוטנים וריבה וכיו"ב. בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד ובננות טבעונית
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |