עוגת תעלת שוקולדעוגת סופר שוקולד, שמתחת למעטה הסטנדרטי מחביאה בתוכה תעלה של פאדג' שוקולד רך במרקם מדהים. חגיגה למכורי שוקולד כבדים
חן שוקרון
| mako אוכל
| פורסם 26/08/12 19:48
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
המצרכים :
לעוגה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את התבנית: בקערית קטנה מערבבים יחד את החמאה המומסת ואבקת הקקאו. בעזרת מברשת, משמנים היטב את חלקה הפנימי של התבנית. 2 להכנת העוגה: מחממים את התנור ל–175 מעלות. 3 מניחים את השוקולד בקערית קטנה ויוצקים עליו את המים הרותחים. ממתינים כדקה, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה. מצננים מעט. 4 לקערה רחבה מנפים את הקמח, הקקאו ואבקת הסוכר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב, רצוי עם מזלג. 5 בקערת המיקסר, עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת רכה ואחידה. נעזרים במרית סיליקון על מנת לגרד את החמאה שנדבקה לתחתית הקערה. מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל ומערבלים היטב. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים שוב. לבסוף מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה. 6 מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים את פניה. אופים כ-35-40 דקות, עד שחלקה החיצוני של העוגה נראה אפוי ומתחיל להיפרד מדופנות התבנית. 7 מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר במשך כשעה וחצי לפני שהופכים את התבנית. מחלצים את העוגה מהתבנית ומצננים בטמפרטורת החדר עוד שעתיים נוספות לפני ההגשה. 8 מכינים את הציפוי: בקערית חסינת חום מניחים את השוקולד. בסיר קטן מביאים יחד לרתיחה את השמנת המתוקה ואבקת הקפה הנמס. מערבבים היטב. יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד ומניחים לדקה. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים מעט. יוצקים על גבי העוגה. * העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. * מבוסס ע"פ מתכון מ-Cook's Illustrated * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
|