1 בצק העוגיות: מקציפים חמאה, תוך כדי מוסיפים סוכר, חלמון וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה וקצפתית. מוסיפים את הסודה והמלח וממשיכים לערבל. לבסוף מקפלים פנימה את הקמח עד שלא רואים גושי קמח. מניחים במקרר בכלי אטום.
2 העוגה: ממיסים בבן מרי או במיקרו בעוצמה נמוכה את השוקולד, השמנת והסוכר החום ויוצרים תערובת אחידה.
3 מקציפים את החמאה, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה ואז את החלמונים בהדרגה, עד לקבלת תערובת קצפתית בהירה. מוסיפים את הווניל והסודה ומערבבים.
4 מוסיפים את הקמח ואת המים לסירוגין - מעט בכל פעם תוך כדי הקצפה - עד להוספת כל הקמח - המרקם הסופי צריך להיות קציפתי וסמיך. לבסוף מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
5 לוקחים 3/4 מכמות הבצק ומשטחים באחת התבניות לבסיס. מפזרים מעל שבבי שוקולד ומטמיעים קלות בבצק. יוצרים כדורים קטנים מהבצק שנותר, בגודל של עגבניית שרי ומקפלים לתוך תערובת העוגה.
6 יוצקים את התערובת באופן שווה בשתי התבניות.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים כ-25-30 דקות עד שקיסם יוצא עם שוקולד סמיך עליו (מעין מרקם פודינג) אך לא יבש! מצננים את העוגות היטב.
8 הקרם: ממיסים את השוקולד בבן מרי או במיקרו בעוצמה נמוכה. בהדרגה ותוך כדי ערבוב מוסיפים את התערובת המומסת לשמנת, עד לקבלת תערובת אחידה. ממשיכים לערבב עד צינון קל. מוסיפים את שבבי השוקולד.
9 מורחים חצי מהקרם מעל העוגה עם הבסיס. מניחים מעל את העוגה השנייה ומצפים בקרם. מצננים היטב.
10 הציפוי: ממיסים את מרכיבי הציפוי בבן מרי או בעוצמה נמוכה במיקרו עד שהתערובת חלקה ומבריקה. מצפים את העוגה מכל צדדיה ומכניסים למקרר. מקשטים את חלקה העליון של העוגה בגלילי שוקולד ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.