1 בסיס העוגה: משמנים במעט חמאה רינג או תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ובוזקים קקאו. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2 במיקסר מקציפים חלבונים עם מלח עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
בזמן שהחלבונים בהקצפה, ממיסים במיקרוגל (בפולסים קצרים של כדקה וחצי) את השוקולד, הסוכר, הנס קפה, הליקר והחמאה.
3 מערבבים מפעם לפעם עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. שימו לב: הסוכר לא יימס בשלב הזה, אלא בזמן האפייה.
4 כאשר החלבונים מוקצפים, מקפלים את החלמונים אל תוך החלבונים המוקצפים בהדרגה.
5 מסננים את הקמח אל תערובת החלבונים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
6 לוקחים מעט מתערובת החלבונים ומקפלים אל תוך תערובת השוקולד.
7 מקפלים את כל תערובת השוקולד אל תוך החלבונים עד לקבלת מסה אחידה.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות. מוזגים אל תוך הרינג עם הקקאו ואופים במשך 35-40 דקות.
9 מוציאים מהתנור ובעזרת סכין משחררים מיד את צדי העוגה מהדפנות ומצננים.
10 גנאש השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות, מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה ויוצקים אותה על השוקולד.
11 ממתינים כ-3 דקות, מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה ומצננים בטמפרטורת החדר.
12 הקרמל: מחממים את השמנת עם הווניל (לא חייבים להרתיח).
בסיר נפרד מבשלים את הסוכר על אש בינונית-גבוהה, ללא ערבוב, עד להמסה מלאה וקבלת גוון קרמל.
13 מוסיפים בזהירות את השמנת פנימה בשלבים, תוך כדי ערבוב. לאחר הוספת השמנת, מוסיפים את החמאה. ממשיכים לבשל 2-3 דקות ומצננים.
14 הרכבת העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית ובעזרת שק זילוף, מזלפים את הגנאש בצורת מסגרת סביב העוגה על מנת ליצור מעין "בריכה".
15 פורסים 2 בננות בשלות לפרוסות דקות ומשטחים את הפרוסות על פני העוגה.
16 יוצקים את הקרמל מעל הבננות בשכבה נדיבה. לפני ההגשה מפזרים מעט מלח גס.