חותכים את הבצל לפרוסות עבות, ואת הגזר קולפים וחותכים לחתיכות גדולות.
בסיר רחב מטגנים את הבצל, ולאחר שמשחים מעט מוסיפים את העוף ואת הגזר, עד להשחמה קלה של העוף.
מתבלים במלח, מעט פלפל שחור, קינמון, בהרט, כורכום (לפי הטעם), מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים 15-20 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים את האורז, מוסיפים מלח ביד נדיבה, קצת קינמון ויוצקים על הכל 35 כוסות מים רותחים.
מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
לאחר חצי שעה בתנור מנמיכים ל- 150 מעלות, מוודאים שיש מספיק נוזלים ומוודאים שלא צריך תיבול נוסף, ונותנים לסיר לנוח בתנור לעוד 3 שעות לפחות (ואפשר גם עד 8 שעות, כל המרבה הרי זה משובח).
התוצאה המתקבלת היא תבשיל נימוח של אורז ועוף מהבילים