1 האינג'רה: בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם השמרים ו-4-5 כוסות מים חמים בהדרגה. מוסיפים מים עד שהקמח מכוסה והבלילה נוזלית. את הבלילה משאירים ל-24 שעות מחוץ למקרר. לאחר מכן מסננים את המים שעלו והחמיצו.
2 מתוך הבלילה מפרישים את הכמות הרצויה להכנת האינג'רה, מוסיפים 2 כוסות מים חמים ומערבבים במהירות ליצירת בלילה חלקה ואחידה. ייתכנו בועות קטנות מההחמצה של השמרים והמים החמים המעידות שהבלילה עשויה היטב.
3 בעזרת מצקת יוצקים לתוך מחבת טפלון מהבלילה, כאשר כל כף של מצקת מספיקה לאנג'רה אחת. משטיחים את הבלילה ע"ג המחבת ומטגנים עד שנוצרות בועיות. מכסים את המחבת לחצי דקה עד דקה והאינג'רה מוכנה.
4 הדורו וואט: קוצצים דק את הבצל, השום והפלפל החריף. מטגנים בסיר את הבצל בשמן זית וכשמתקבל גוון זהוב מוסיפים את השום, הפלפל והמים החמים.
5 מתבלים בשאר התבלינים בהדרגה וממשיכים לערבב. כשהירקות מתרככים, מוסיפים את העוף ומכסים במים חמים כך שיכסו את העוף (הרוטב צריך להיות סמיך).
6 מבשלים את העוף כחצי שעה, במהלכה מערבבים מדי פעם והופכים את שוקי העוף.
7 חמש דקות לפני הסוף מקלפים את הביצים הקשות ומוסיפים לסיר לספיגת הטעמים.
8 מגישים חם על גבי האינג'רה עם כל הרוטב.