עוגת גבינה מסקרפונה ונילעוגת גבינה עם שכבות בצק פריך, בצק שקדים ופטל
דומיניק בניני
| mako אוכל
| פורסם 28/05/14 21:52
|
המצרכים :לתערובת מסקרפונה:
קרם שקדים:
ספינג' קקאו
בצק פריך:
שאנטי שוקולד לבן, קישוט שוקולד לבן וסירופ רום:
אופן ההכנה:1 תערובת מסקרפונה: מערבבים את הגבינות על מנת שיתרככו, ממיסים את הג'לטין במים קרים ואחר כך שמים על האש את הסוכר יחד עם המים ומגיעים ל120 מעלות, לאחר מכן שופכים במיקסר את החלמון עם המי סוכר מקררים ומערבבים את הג'לטין בתוך תערובת החלמונים ומי הסוכר ומחברים עם הגבינה. מקציפים את השמנת ומחברים את התערובת יחד עם תערובת גבינת המסקרפונה והווניל. 2 להכנת קרם השקדים: מערבבים את החמאה והסוכר ומכניסים אבקת שקדים, מוסיפים את הביצה ובסוף את הקורנפלור, מזלפים את התערובת ברינג ואופים עם הפטל כרבע שעה ב-170 מעלות. 3 להכנת הבצק הפריך: מערבבים את החמאה והסוכר, ביצים, קמח וגרידת לימון ונותנים לבצק לנוח במקרר שעה, מוציאים מהמקרר פותחים וחותכים לעיגול של הרינג ואופים בתנור כרבע שעה 170 מעלות. 4 להכנת ספינג' קקאו: מערבבים סוכר וביצים עד שהתערובת מוקצפת ותפוחה, מוסיפים את הקמח והקקאו ומזלפים ברינג ואופים כ- 17 דקות ב-170 מעלות. 5 להכנת שאנטי שוקולד לבן: מרתיחים שמנת ב-100 מעלות ושופכים על שוקולד לבן ומערבבים היטב, לאחר מכן מקררים יום ומקציפים את התערובת. 6 להכנת סירופ רום: מרתיחים מים עם הסוכר ומוציאים ומכניסים את הרום. 7 הרכבת העוגה: מניחים את תחתית הבצק פריך ברינג, מוזגים חצי כמות של מוס מסקרפונה, לאחר מכן מכניסים את שכבת השקדים והפטל ומוזגים את שארית מוס המסקרפונה ומשאירים 2 ס"מ בגובה של הרינג, מכניסים את הספוג קקאו ומקררים, מוזגים את סירופ הרום ומזלפים בועות של הקרם שנטיל שוקולד לבן. 8 מעל מוסיפים את קישוטי השוקולד הלבן.
>> לכל המתכונים לשבועות |