עוגת גבינה אפויה עם שטרויזל
זאת אמנם עוגה אפויה, אבל ההכנה שלה מהירה להפליא, והיא אפילו לא דורשת שימוש במיקסר. את הבצק הפריך והשטרויזל אפשר להכין בכמה שניות במעבד המזון.
עקב התרוממות הגבינה בזמן האפייה בתנור וירידתה לגובהה המקורי לאחר קירורה, מומלץ להשתמש בתבנית עם דפנות גבוהות (אפשר חד פעמית בגודל 25 ס"מ).
חומרים:
לבצק הפריך:
100 גרם חמאה קרה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
לשטרויזל:
50 גר' חמאה קרה
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
למלית הגבינה:
750 גר' גבינה 5%
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות אינסטנט פודינג, לבן
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הבצק הפריך: מערבבים כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
2. מכניסים למקרר לחצי שעה ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.
3. מכינים את השטרויזל: מעבדים במעבד המזון את החמאה והסוכר. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד עיבוד קצרצר, עד לקבלת תערובת פירורית.
4. מערבבים את חומרי המלית ומוזגים על הבצק הפריך המרודד. מפזרים את השטרויזל (פירורי הבצק) ואופים ב-160מעלות כשעה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת גבינה אפויה עם שטרויזל
עוגת גבינה ואוכמניות
חומרים (תבנית בקוטר 24 ס"מ):
1 פרוסה טורט ספוג אפוי, בעובי 1 ס"מ
למלית:
2 חלמונים + 1 חלבון
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית אבקת ג'לטין
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר, בנוסף
1 כף אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן
לציפוי:
250 גרם מחית אוכמניות
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלמונים עם החלבון ו-1/4 כוס סוכר במשך 5 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
2. מפזרים ג'לטין על פני חלב בקערית, ומניחים ל-2 דקות. מחממים את הג'לטין התפוח במיקרוגל במשך 10-15 שניות, עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים את הג'לטין לקצף הביצים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה עם 1/4 כוס סוכר וכף אינסטנט וניל לקצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה תוך כדי הקצפה איטית, ומקפלים פנימה את תערובת הביצים.
5. מניחים את בסיס הטורט בתבנית ויוצקים מעל את המלית. מעבירים למקרר לשעתיים. מוציאים ומורחים את מחית האוכמניות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת גבינה ואוכמניות
עוגת שמרים גבינה ותפוחי עץ
החומרים (ל-2 עוגות בתבניות אינגליש קייק, 25 ס"מ):
לבצק:
500 גרם קמח
20 גרם שמרים טריים
100 גרם סוכר
2 ביצים מס' 1
80 גרם חלב
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות, בטמפ' החדר
3 גרם מלח (קורט)
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית גרירת לימון
למלית:
500 גרם גבינה כחושה 0% שומן
1 כף גדושה קורנפלור
3/4 כוס סוכר
קורט ונילין או כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 ביצה
100 גרם מלית תפוחי עץ (ניתן להשיג במרכולים)
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח במהירות איטית במיקסר עם וו לישה (גיטרה).
2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומביאים אותה לטמפרטורת החדר. כשהבצק מתאחד, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.
3. לבסוף מוסיפים את המלח, וממשיכים לערבב למספר שניות בלבד. מפסיקים את פעולת המיקסר על מנת לא לגרום לחימום הבצק.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.
5. מערבבים את הגבינה הכחושה, הקורנפלור, הסוכר, הווניל, קליפת הלימון והביצה.
6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד למלבן בעובי של 1/2 ס"מ.
7. חוצים כל חלק ל-2, מורחים מחצית מכמות המלית על שני העלים (ביחד) ומוסיפים 50 גרם מלית תפוחים.
8. מגלגלים לגלילות, קולעים את שתי הגלילות ומניחים בתבנית אינגליש קייק.
9. חוזרים על פעולת הרידוד והמילוי עם החצי השני של הבצק.
10. מתפיחים את העוגות עד להכפלת הנפח.
11. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה.
12. מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שמרים גבינה ותפוחי עץ
>> והנה עוד מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה