1 הבצלים: קוטמים כל בצל בקצה אחד וחורצים לאורך חריץ שמגיע עד ללב הבצל. חולטים את הבצליםכ-10-7 דקות במים רותחים עד שהגלדים מתרככים ואפשר להפריד ביניהם בקלות. מצננים ומפרידים ואת הגלדים הקטנים שומרים בצד.
2 המלית: מחממים כף שמן בסיר, מוסיפים את האורז עם כף מים ומאדים על להבה נמוכה עד שכל הגרגרים מצופים בשמן. מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים את שאר חומרי המלית ואת יתרת השמן ומערבבים.
3 במרכז כל גלד בצל מניחים 1-1/2 כף מהמלית ומגלגלים באופן לא הדוק מדי. מניחים את הבצלים הממולאים בתבנית כשהקיפול כלפי מטה. מפזרים משמשים, חמוציות, שזיפים ואת גלדי הבצל הקטנים ששמרנו על ובין הממולאים. מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד מלבד השמן ויוצקים על הבצלים עד לכיסוי. במידת הצורך, מוסיפים עוד מים או מרק.
4 מזלפים מעל הבצלים שמן זית, מכסים ברדיד אלומיניום ואוטמים היטב. מחממים תנור ל-150 מעלות. ממקמים את התבנית בתחתית התנור ואופים במשך שעתיים. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כ-15 דקות עד שהרוטב מסמיך.