הכניסו חלבון למתכון

חלבונים מתעכלים לאט יותר ולכן משפיעים באופן מתון ואיטי יותר על רמות הסוכר בדם. מקורות החלבון בתזונה יכולים להיות מוצרים מן החי כמו עופות, דגים, בקר, ביצים ומוצרי חלב ויש גם חלבון בצומח שקיים בעיקר בסויה, עדשים, שעועית, חומוס ועוד סוגי קטניות.

אם תכניסו חלבון למתכון המועדף עליכם תוכלו לעכב את ספיגת הגלוקוז ולגרום לעלייה מאוחרת ואיטית יותר ברמות הסוכר. מתכונים עתירים בחלבון יכולים להיות למשל מאפינס גבינות ופטריות, שייק ירוק על בסיס בזיליקום או נענע, פילה סלמון עם רוטב קארי וחלב קוקוס במקום רוטב העגבניות הרגיל ועוד.

אז כן, חלבון הוא הפתרון. רק ודאו שאין סוכר לבן במתכון ועל הדרך תרוויחו תחושת שובע שתחסוך עבורכם את המרדף אחרי נשנושים ומזון מעובד.

הוסיפו פירות לדייסה או לדגנים

אוהבים לפתוח את הבוקר עם דייסה או דגנים? מעולה. עם זאת, חשוב להסתכל על רשימת המרכיבים ולבדוק איפה יש הכי פחות סוכר לבן.

במקום להוסיף סוכר לדגנים או לשיבולת השועל, אתם יכולים לנסות פירות טריים. הפירות המומלצים לכל שעות  היוםהם בננות, דובדבנים או תותים וגם פירות יבשים כמו צימוקים, חמוציות או משמשים יעשו היטב את העבודה.

החליפו את הסוכר בתחליף סוכר

גם את המובן מאליו צריך מדי פעם להזכיר: הדרך הכי טובה להוריד את הסוכר באוכל היא – שימו לב – להחליף אותו! איך עושים את זה? עם תחליף סוכר כמובן.

תחליף הסוכר של טרוביה למשל אמנם מתוק כמו סוכר, נאפה כמו סוכר ומשתמשים בו באותה כמות כמו סוכר (1:1), אבל זה לא סוכר. מכינים אותו מצמח הסטיביה ואת התמצית מערבבים עם מרכיבים נוספים כדי לרכז רק את החלקים הטעימים בהתאם לסוג המוצר שתבחרו. בסדרה החדשה של טרוביה יש למשל תחליף סוכר לכל מטרה, תחליף סוכר חום ותחליף אבקת סוכר לאפייה ובישול, כך שכל אחד ואחת מאיתנו יכולים לנסות ולהתאהב.

תחליף אבקת סוכר לאפייה מתאים במיוחד למקרים שבהם נדרשת אבקה דקה ועדינה (מי אמר אבקת סוכר?). בנוסף, היתרונות המרכזיים בעבודה איתו קשורים לזה שהוא נאפה כמו סוכר ונותן את המתיקות בדיוק כמו סוכר גם בהתפתחה, זיגוג וקרמול. אז בין אם חיפשתם פתרון לקרמים לציפוי, לעוגות גבינה, לסופגניות של חנוכה או לבישול ארוך – טרוביה עומדת להיות הממתיק הסודי במתכון הבא שלכם.

אם סתם בא לכם על דייסה או על כוס קפה, כדאי לנסות את תחליף הסוכר לכל מטרה או את תחליף הסוכר החום לחובבי הז'אנר. אמרנו לכם שזה קל.

חתכו את הסוכר מהמתכון בשליש עד חצי

בין אם משתמשים בתחליף סוכר מומלץ או עדיין בסוכר הלבן של פעם, כדאי לנסות לחתוך בכמויות שמופיעות במתכון. ברוב הפעמים, הפחתת כמות הסוכר בשליש עד חצי בכלל לא תורגש ולא תשימו לב להבדל.

היתרון הוא שמתרגלים לזה. בגלל שהפחתת הסוכר מתבצעת בצורה הדרגתית ולא בפעם אחת, הגוף מתמודד עם ההתמכרות ביעילות ולכם לא תהיה שום סיבה לחזור אחורה.

גוונו את ארון התבלינים

הרצון להוריד את רמת הסוכר באוכל מבוסס על צורך בריאותי. העניין הוא שלגוף שלנו יש דרישות או לכל הפחות הרגלים, לכן עלינו להתחשב בו. בשביל שהגוף יהיה מרוצה ושבע, כדאי לנסות להכין את האוכל עם תבלינים מגוונים במקום סוכר.

מאכלים מבושלים, רטבים וגם עוגות ומתוקים יכולים להיות לא פחות מעניינים גם אם נוריד מהם את הסוכר ונחליף אותו בתבלינים כגון ג'ינג'ר, פלפל אנגלי, קינמון או אגוז מוסקט. אמנם לא כל התבלינים מתוקים, אבל מה שחשוב זה הטוויסט המרענן והתוצאה בפה.

מבחינתכם, כל שנדרש הוא לגוון את ארון התבלינים ולחשוב מחוץ לקופסא: פחות סוכר ויותר מקוריות, יצירתיות וטעמים חדשים (תרתי משמע).   

 

הסדרה החדשה של טרוביה כאן, הגיע הזמן להחליף את הסוכר בבית. למבצע הכרות של 50% בחודש נובמבר, לחצו כאן >>