כמה פעמים יצא לכם להיתקל במוצר מוגמר ולתהות "איך הם עושים את זה?". כשמדובר במוצרים שמגיעים מהצומח, הכל מתחיל בשעות הזריחה, באדמה ובשטח. תהליך של הכנת ממרח צמחי נפתח, כמו בכל גידולי השדה, בחקלאים. לאחר עיבוד הקרקע הזריעה, ההשקיה, וטיפוח הגידולים, מגיע שלב הקטיף.
החקלאים אוספים את היבול מהשדה ומעבירים אותם לבית המיון, שם מפרידים את הזרעים או הפרחים. למה גם וגם? הבסיס של מזולה מורכב מתערובת שמנים שונים המופקים מגרעינים ופרחים כגון קנולה, ו.או פרחי פשתן, לכל מוצר מזולה תמהיל השמנים הייחודי לו ומקור הגרעינים והפרחים בהתאם. ואלו תורמים לטעם העשיר של ממרח המזולה. כעת מכינים לשלב הכבישה.
לא סתם השלב הזה נשמע לכם מוכר מכבישת זיתים. כבישה היא למעשה תהליך של הפקת שמן באמצעות דחיסה והידוק. בשלב הכבישה ו/או הטחינה מפיקים חלק גדול מהשמנים. אבל רגע, בעולם של קיימות לא זורקים תוצרת חקלאית טובה. גם בזרעים שנטחנו מתחבא לא מעט שמן וכדי שלא ילך לאיבוד גם מהם מפיקים שמן. תהליך זה נקרא מיצוי ונעשה באמצעות חומר אורגני.
לאחר המיצוי מסלקים מהשמן את החומר האורגני באמצעות זיקוק. השמן מתחמם ומעלה אדים וכך החומר האורגני מופרד מהשמן. אל דאגה, גם הוא לא נזרק ובתהליך הזיקוק הבא נעשה בו שוב שימוש. מאוד לא בזבזני.
השלב הבא בתהליך הוא זיכוך השמן - מחממים את השמנים לטמפרטורה גבוהה מאוד מבלי שיעברו חמצון. הידעתם: השמן מתחמם כמו שאנחנו מבשלים או אופים איתו, רק שחמצן לא נכלל בתהליך והשמן מוגן. בנוסף, בתהליך הזיכוך - חומצות האומגה 3 ו -6 הקיימות בשמן כמקור מהצומח, נשארות ואתם נהנים מערכיהן בממרח.
זהו, כעת נשאר לקרר את השמן לכדי ממרח במרקם קטיפתי או קובייה לאפייה ובישול. המזולה המוכנה נארזת ונשלחת היישר אליכם ומעשירה כל הארוחה בטעמה וערכיה שמקורם 100% מהצומח.
רוצים להתקדם לתזונה מהצומח? הנה 6 דברים שלא ידעתם על מזולה
מזולה מאפשרת לכם להחליף את החמאה 1:1 מבלי להתפשר על הטעם ונוחות השימוש.
ממרח מזולה הוא 100% מן הצומח ו-100% טבעוני, בעל תו VEGAN FRINDLY.
מזולה מהווה מקור לאומגה 3 ו-6.
מזולה ללא כולסטרול, ללא שומנים מוקשים וללא תוספת חומרים משמרים. בנוסף, ביחס לחמאה יש בו פחות שומן טראנס.
מבנה השמנים הייחודי הכל אחד ממוצרי מזולה אם בממרח או בקוביה לאפייה ובישול, מעניק להם מרקם קטיפתי קל למריחה וטעם עדין המאפשר לשלב אותם על טוסט או בכריך, ולחילופין בפשטידות ובעוגות האהובות עליכם.
שומרים כשרות חלב ובשר? מזולה 100% מהצומח מעניקה לכם את האפשרות ליהנות מאותם מאכלים חלביים האהובים עליכם רק בגרסת פרווה ובכשרות הבד"צ העדה החרדית ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
האם ידעתם שקל מאוד להכין ממרח מהצומח בבית? פשוט להחליף את החמאה 1:1 וליהנות גם מטעם נהדר וגם ממרח מהצומח.
פשוט להכנה, עם רכיבים שיש לכל אחד בבית, אפילו תוכלו לגוון את הממרח עם תוספות וטעמים המועדפים עליכם.
רכיבים:
2 כפות שמן טרופי - למשל קוקוס או שמן דקלים
3 כפות שמן צמחי נוזלי (הכל הולך - קנולה, חמניות, פשתן ועוד)
¼ כפית אבקת חרדל
1 כפית מיץ גזר
עשבי תיבול (טריים) לפי הטעם (פלפל, נענע, פטרוזיליה, עירית ו/או שום)
כמה טיפות מיץ לימון
לחם המועדף עליכם: שחור, מלא, כוסמין או חלה נהדרת
אופן ההכנה:
- שמים 2 כפות שמן טרופי (בצורתו הקשה בטמפרטורת החדר) בקערת מתכת או זכוכית, ונותנים לו להנמס מעל סיר עם מים חמים (au bain-marie)
- מכינים מראש קערה גדולה מלאה במי קרח (פשוט קערה מלאה במים קרים עם קוביות קרח), חשוב שהמים יהיו קרים, אז שימו בתוכם הרבה קוביות קרח.
- מניחים 3 כפות שמן צמחי נוזלי בקערה קטנה ומניחים אותה ישירות מעל מי הקרח. מתחילים לערבב מיד.
- מוסיפים את מיץ הגזר, ¼ כפית אבקת חרדל. ממשיכים לערבב עד שנוצר קרם אחיד.
- מוסיפים 2 כפות שמן טרופי לשמנים הצמחיים המצוננים, ומערבבים עד שהממרח מקבל את המרקם הנכון.
- השלימו את הממרח שלכם על ידי הוספת תבלינים לפי הטעם.
דרך אגב, ממרח מהצומח בשונה מחמאה הינו ללא כולסטרול ומכיל פחות שומן שומן טראנס.
בתיאבון!
התוכן בכתבה זו אינו מהווה חוות דעת מקצועית, ואינו מהווה תחליף להיוועצות עם בעל מקצוע בתחום התזונה או הרפואה