טבעונות ברוב המקרים נובעת ממניעים אידאולוגיים, אבל לדרך החיים הזו יש עוד יתרונות בריאותיים וסביבתיים רבים. למעשה, בדרך זו אנו אמנם נמנעים ממגוון מוצרי מזון, אבל גם מרוויחים מגוון מוצרים שלא תמיד הכרנו או שמענו עליהם לפני.
עם זאת, ההסתגלות לאורח חיים טבעוני יכולה להיות לא פשוטה בהתחלה. "המעבר לטבעונות מצריך תכנון והשקעה גדולה יותר של זמני ארוחות ומרכיבים שונים, מכיוון שלא תמיד פשוט להגיע לתזונה מאוזנת שמספקת לגוף את כל מה שאנחנו זקוקים לו", אומרת ד"ר עמלי מסיקה, דיאטנית קלינית. אז אם אתם מעוניינים לעבור לתזונה טבעונית ומתלבטים איך לעשות את זה הכי נכון, הנה כמה טיפים, באדיבות ד"ר מסיקה, שיבטיחו לכם אורח חיים מאוזן ומזין:
צריכה מגוונת של חלבונים
חשוב להקפיד על חלבונים מהצומח ממגוון רחב של מזונות, וכך, מסתבר שהמגוון הוא דווקא שם המשחק. חומוס, עדשים בשלל צבעים, פול או אפונה, כל אחד מהם מביא יתרונות אחרים לצלחת, ולמה בעצם שלא נהנה מכולם? "אותו דבר גם לגבי דגנים. חשוב להיחשף לא רק לחיטה אלא גם לקמח טף למשל, לקוואקר שיבולת שועל - חומר גלם עתיר בערכים תזונתיים, ויטמינים ומינרליים, קינואה בכל הצבעים וכדומה. הרעיון הוא לשלב את המגוון הרחב הזה במהלך היום, ואז הגוף לוקח את המרכיבים החיוניים שלהם אליו".
דגנים מלאים ושלמים
כדאי לאכול את הדגנים המלאים כמה שיותר קרוב לצורתם המקורית. "כשאנחנו עוברים לטבעונות אנחנו מוותרים על מגוון רחב של מזונות מן החי, בהם יש אבץ ומגנזיום, רכיבים שחשובים לנו. אפשר לקבל אותם גם מהצומח, אבל צריך 'לעבוד' בשביל זה. דגנים שלמים כמו שיבולת שועל למשל, מכילים מגנזיום, סלניום, אבץ ועוד רכיבים חשובים".
צריכת ויטמינים ומינרליים
"תרד, עלים ירוקים כהים, כרוב, קטניות, טחינה ושומשום הם מזונות עשירים בברזל שחשובים לנו מאוד, ולכן יש לגוון גם במוצרי השומשום שאוכלים, ולא לדבוק רק בטחינה. חשוב להדגיש שאת חלק מהוויטמינים יהיה קשה להשיג ממזון בלבד ולכן כדאי לצרוך תוספים מקבוצת B למשל", אומרת ד"ר מסיקה ובנימה זו גם מסכמת: "אין ספק שגם באורח חיים טבעוני ניתן ליצור תפריט מאוזן הכולל את כל מה שחשוב לגוף שלנו, באמצעות הקפדה על כמה כללי תזונה פשוטים".
מחפשים מתכונים טבעוניים? באתר קוואקר וגם באינסטגרם תוכלו למצוא שלל מתכוני קוואקר במיוחד בשבילכם שישתלבו נהדר בכל ארוחה ביום, ויזכו את התפריט שלכם בתוספת מזינה ומשביעה.