פאוור בול היא ארוחה נהדרת ומספקת בכל שעה של היום. גם כי מדובר בקערת כיף שאפשר להכין באינספור וריאציות, גם כי זאת ארוחת בוקר שמספקת נקודת פתיחה משביעה מאוד ליום, והכי חשוב - כי אפשר להכין אותה מחומרי גלם שיש לכולם במזווה, בכמה דקות.
הפאוור בול יכולה להיות מבוססת על שיבולת שועל חמה או קרה, על גרנולה פריכה, או בכלל להגיע כסמודי שבמקום לשתות מלבישים עליו תוספות צבעוניות. בגדול, אין גבול לקומבינציות שאפשר לשלב בקערה כזאת - פירות יבשים מכל הסוגים והמינים או פירות טריים ורעננים, כל סוגי האגוזים, חלב צמחי או רגיל, יוגורט חמצמץ או מתוק, זרעי צ'יה, חמאת שקדים או בוטנים ואפילו שוקולד. הרעיון הבסיסי הוא לבחור את המרכיב המרכזי של הקערה, ולהלביש עליו את התוספות שהכי יחמיאו לו.
הנה כמה טיפים להכנת פאוור בול שישמשו אתכם לחורף הקרוב, העונה שבה שיבולת שועל היא הכוכבת של המטבח, שיכולה לסגור לכם יופי של פינה בארוחת בוקר מזינה, כנשנוש בין הארוחות או אפילו כארוחת ערב.
1. הכי נכון להשתמש בפירות עונתיים שנמצאים בשיאם, וכמובן להוסיף אותם אחרי שהכנו את שיבולת השועל כך שלא יתחממו וישמרו על מרקמם המקורי.
2. אם מכינים סמודי בול, רצוי לבסס את הסמודי על פירות שיהפכו אותו קרמי ועשיר כמו בננה, מלון או מנגו, ולא פירות אחרים שעלולים להוביל למרקם פחות חלק. מי שאוהב את החמצמצות יכול להוסיף יוגורט להעשרת הטקסטורה הקרמית.
3. במקרה של פאוור בול לא כל המוסיף גורע - אפשר לשחק ממש עם הכל. ניתן לגוון בסוגי חלב שונים, שייתנו לבול שלכם בכל פעם ארומה אחרת וטעם שונה, להוסיף צ'יה או סובין לחיזוק הערך התזונתי של המנה, להכניס לקערה כל סוג של פרי שמתחשק וגם לשלב סופר פוד שבדרך כלל לא יודעים איך להשתמש בו, וכמובן עולם שלם של אגוזים שיתקבלו כולם בברכה. בקיצור, כמה שיותר צבעים ומרקמים יותר טוב.
4. תוספות כמו חמאות שונות על בסיס בוטנים, שקדים או קשיו מקפיצים את המרקם של הדייסה והופכים אותה למאכל מנחם של ממש.
5. קל מאוד להכין גרנולה בבית. כל מה שצריך זה קצת זמן וקשב, משום שהקוואקר עדין יחסית. מכל גרנולה יכול להספיק לארוחות בוקר לזוג לפחות לשבוע, כך שזה שווה את ההשקעה.
6. כמויות הממתיקים בתוך הסמודי והדייסות הן המלצה בלבד. לכו על מה שאתם הכי אוהבים, אפשר להפחית או להוסיף לפי הטעם האישי.
פאוור בול עם יוגורט, גרנולת קוואקר מייפל ופירות עונתיים
המרכיבים:
1 מכל יוגורט לבחירה, עדיף חמצמץ
חצי תפוח, פרוס למניפות
חופן ענבים, חצויים
3-4 כפות גרנולה
לגרנולת קוואקר פריכה בניחוח מייפל:
2 כוסות קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן שמן קוקוס או שמן זית עדין בטעמו
1 כף סוכר חום
שמינית כוס סירופ מייפל טוב
רבע כפית מלח
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל טובה
חצי כוס שקדים שלמים קצוצים גס או שקדים מולבנים פרוסים
חצי כוס אגוזי קשיו קצוצים גס (אפשר להוסיף גם גרעיני דלעת, פקאנים ואגוזי מלך)
חצי כוס פירות יבשים לבחירה (עדיף חמצמצים וקטנים כמו אוכמניות, חמוציות, דובדבנים מיובשים או משמשים קצוצים)
אופן ההכנה:
1. מכינים גרנולה: מחממים תנור ל-120 מעלות.
2. מערבבים בקלחת את הדבש, השמן, הסוכר, המייפל, המלח, הקינמון ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. כשהסוכר והמלח מתמוססים ניתן להוריד את התערובת מהאש.
3. מערבבים בקערה את הקוואקר והאגוזים הקצוצים.
4. שופכים את התערובת החמה על הקוואקר והאגוזים ומערבבים בכף עד שכל הקוואקר מצופה.
5. משטחים את התערובת על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור לשעה. בכל 20 דקות פותחים את דלת התנור ומערבבים את התערובת, כדי שתזהיב באופן אחיד ולא תישרף. אחרי שעה בודקים אם הגרנולה מוכנה: מוציאים טעימה ממנה מהתנור ומניחים לה להצטנן. אם היא פריכה - הגרנולה מוכנה. אם לא - מחזירים לתנור לעוד 15 דקות.
6. למרות שהריח של המייפל והקינמון מזמין, מניחים את הגרנולה לצינון מהיר בטמפרטורת החדר. רק כשהיא כבר לא חמה מערבבים פנימה את הפירות היבשים.
7. מאחסנים בצנצנת ואקום.
8. מרכיבים את המנה: מעבירים את היוגורט לקערה ומסדרים מהגרנולה לפי הטעם. ליד הגרנולה מניחים פרוסות תפוח וחצאי ענבים.
* אפשר לשלב כל פרי עונתי שרוצים, כמו בננה ואגס, וגם פירות קפואים שהופשרו כמו אוכמניות, פטל, או חמוציות שיעבדו היטב עם הגרנולה המתקתקה.
פאוור בול שיבולת שועל בחמאת בוטנים עם שברי שוקולד מריר ובננות
מנה מנחמת במיוחד במרקם קטיפתי, שמתאימה במיוחד לבוקר חורפי או סתם כשמתחשק פאוור בול שהיא כמו חטיף עשיר.
המרכיבים:
לבסיס:
חצי כוס קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
חצי כוס מים
חצי כוס חלב שיבולת שועל (אפשר להחליף בחלב קוקוס או אורז, וגם חלב רגיל יכול לעבוד)
קורט מלח
1 כף חמאת בוטנים (מהסוג הנוזלי יותר וללא חתיכות בוטנים)
לציפוי:
1 כף חמאת בוטנים
1 כף דבש
1 בננה, פרוסה
שברי שוקולד מריר 70 אחוז לפי הטעם (אפשר להמיר ב-2 יחידות פולי קקאו טריים)
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה בסיר קטן את המים, החלב והקוואקר. מוסיפים את המלח ומערבבים דקה-שתיים.
2. לקראת סוף הבישול מוסיפים כף חמאת בוטנים ומערבבים אותה פנימה עד שהתערובת הופכת להיות חלקה ועם ניחוח אגוזי נעים וצבע ענברי.
3. מעבירים את הדייסה לקערה ומעליה מזלפים חמאת בוטנים ודבש.
4. מסדרים את הבננה ואת שברי השוקולד.
סמודי פאוור בול בננה וגרנולה
המרכיבים:
לסמודי:
2 בננות (או מנגו גדול, לטעם טרופי יותר)
1 מכל יוגורט
2 כפות קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
1 תמר
1 כף סילאן
אסאי או ספירולינה - לא חובה
לתוספות:
2-3 כפות גרנולת קוואקר בניחוח מייפל
אגוזים לפי הטעם - אגוזי ברזיל, אגוזי מלך, קשיו, פקאן
1 כף סילאן, לקישוט
לגרנולה:
2 כוסות קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן שמן קוקוס או שמן זית עדין בטעמו
1 כף סוכר חום
שמינית כוס סירופ מייפל טוב
רבע כפית מלח
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל טובה
חצי כוס שקדים שלמים קצוצים גס או שקדים מולבנים פרוסים
חצי כוס אגוזי קשיו קצוצים גס (אפשר להוסיף גם גרעיני דלעת, פקאנים ואגוזי מלך)
חצי כוס פירות יבשים לבחירה (עדיף חמצמצים וקטנים כמו אוכמניות, חמוציות, דובדבנים מיובשים או משמשים קצוצים)
אופן ההכנה:
1. מכינים גרנולה: מחממים תנור ל-120 מעלות.
2. מערבבים בקלחת את הדבש, השמן, הסוכר, המייפל, המלח, הקינמון ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. כשהסוכר והמלח מתמוססים ניתן להוריד את התערובת מהאש.
3. מערבבים בקערה את הקוואקר והאגוזים הקצוצים.
4. שופכים את התערובת החמה על הקוואקר והאגוזים ומערבבים בכף עד שכל הקוואקר מצופה.
5. משטחים את התערובת על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור לשעה. בכל 20 דקות פותחים את דלת התנור ומערבבים את התערובת, כדי שתזהיב באופן אחיד ולא תישרף. אחרי שעה בודקים אם הגרנולה מוכנה: מוציאים טעימה ממנה מהתנור ומניחים לה להצטנן. אם היא פריכה - הגרנולה מוכנה. אם לא - מחזירים לתנור לעוד 15 דקות.
6. למרות שהריח של המייפל והקינמון מזמין, מניחים את הגרנולה לצינון מהיר בטמפרטורת החדר. רק כשהיא כבר לא חמה מערבבים פנימה את הפירות היבשים.
7. מאחסנים בצנצנת ואקום.
8. הסמודי: טוחנים בבלנדר את מרכיבי הסמודי עד לקבלת מרקם חלק.
9. מעבירים את הסמודי לקערה ומסדרים מעליו את הגרנולה והאגוזים. מזלפים סילאן לקישוט.