בימים קצרים וגשומים כשהטמפרטורות קרות יותר רובנו יכולים להרגיש בירידת אנרגיה ולעיתים גם במצב רוח. בעוד שעבור חלקנו החורף היא עונה שצריך רק לעבור או לשרוד עד שמסירים מעילים וחוזרים לים, בארצות קרות מתייחסים אליו כהזדמנות לפריחה ומנצלים אותו היטב.
את הקצב האיטי יותר של החיים והשהייה הממושכת בבית מתברר שאפשר לאמץ לטובת השקעה בעצמנו, טיפוח של הגוף מבחוץ ומבפנים והגעה לאביב עם תחושה של התחדשות אמיתית.
אלו ההמלצות שלנו לדברים שיכולים לעשות לכם טוב לקראת עונת המעבר
- הזינו את הגוף
סוף החורף הוא הרגע המושלם לשלב ירקות שורש הגדלים מתחת לאדמה כמו שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, גזר, ארטישוק ירושלמי ועוד. ירקות השורש עשירים בסיבים וערכים תזונתיים ומושלמים לאפייה בתנור ולשילוב בנזידים. לשדרוג מרקים ותבשילים מומלץ להוסיף קוואקר לבישול, שיסמיך ויעשיר את המנה.
- שימרו על שגרת אימונים
פעילות גופנית יכולה לתרום לכם להעלאת מצב הרוח בחורף. אפילו פעילות מתונה כמו הליכה יכולה לעשות הבדל בהרגשה.
אם אתם מחפשים אימון ידידותי למקומות סגורים, תרגול יוגה או פילאטיס מומלץ במיוחד לימים בהם מזג האוויר סגרירי ואין חשק לצאת מהבית. העיקר לבחור בפעילות גופנית שאתם נהנים ממנה ויכולים להתמיד בה לאורך זמן - השקיעו בארוחות שלכם
בחורף יש לנו באופן טבעי יותר זמן להשקיע בארוחות. נצלו את סיום העונה כדי לאפות טוב יותר בבית, לשים דגש על חומרי גלם ולהכין למשפחה אוכל עשיר בסיבים תזונתיים. למשל, העשרת מתכונים עם שיבולת שועל המכילה כ-9-10% סיבים תזונתיים ונחשבת לאחד מהדגנים עם תכולת סיבים מסיסים גבוהה, ובמיוחד הסיב בטא גלוקן הידוע בסגולותיו.
את הקוואקר מומלץ לשלב בפנקייקים וטורטיות להוסיף לקציצות, להכניס ליוגורט או שייק, או להכין ממנו עוגיות.
שיבולת שועל נהדרות. מתכונים מומלצים נוספים תוכלו למצוא במתחם "טעים פי קוואקר" שגורם לכל ארוחה להגיע לגבהים חדשים.
לסיכום, סוף החורף הוא תקופה נהדרת לשינויים קטנים ומכוונים בשגרת התזונה והתנועה ו שלכם. השקיעו בעצמכם, בחרו היטב מה לאכול, איך לחזק את עצמכם ומתי לנוע, והגיעו לאביב מוכנים לפרוח ומלאי אנרגיה.
*הכתבה נכתבה בשיתוף דורית שאלתיאל – יערי, דיאטנית קוואקר, שטראוס