אחרי חורף שהרגיש קצת כמו צל חיוור של קיץ, קיבלנו סוף סוף מערכה גשומה וקרירה. כי אם כבר בבית, לפחות שיהיה תחת פוך ומול מפזר חום. כל מה שנשאר לנו כעת זה לעשות מקום על הספה לאהובים עלינו ולפנות מקום לאוכל מנחם, מרפד, חם וחורפי. הנה כמה המלצות למנות חורף מחממות וטעימות בשילוב הדגן הכי נכון של הרגע – שיבולת שועל. 

מרק ירקות 

קרדיט מתכון: סטודיו גל בן זאב

בגדול: כל מרק. בקטן: מרק הירקות החורפי הזה הוא המנצח שלנו. בזכות ערימת הירקות והמינרלים, עשבי התיבול ושיבולת השועל שהיא פצצת אנרגיה בפני עצמה. היפה הוא שאתם יכולים לבחור כל ירק שאתם רוצים, לחתוך כראות עיניכם, לזרוק הכל לסיר ולתת לאש לעשות את שלה. סיר כזה מחזיק אתכם לכמה ימים טובים ברגעי רעב ונשנוש והוא הכי בריא שיש.

המרכיבים (4-6 מנות):

2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
כרישה
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
2-3 ענפי סלרי קצוצים
1 זוקיני מגורר על פומפייה
כוס דלעת חתוכה לקוביות
2 תפוחי אדמה אדמה חתוכים לקוביות
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
חצי כוס קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
רבע צרור כוסברה, קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
רבע צרור שמיר, קצוץ
כף מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הבצל הקצוץ והכרישה ומזהיבים קלות.
2. מוסיפים את הג'ינג'ר, הסלרי, הזוקיני, הדלעת, תפוח האדמה והגזרים.
3. מוסיפים מים רותחים לכיסוי הירקות, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית 20 דקות.
4. מורידים מהאש. מוסיפים את הקוואקר ואת עשבי התיבול. מתבלים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

** לגרסה ללא גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר ללא גלוטן.

קערת פאוור בול קוואקר ורודה ומפנקת עם פירות הדר (צילום: טל סיון צפורין)
קערת פאוור בול קוואקר ורודה ומפנקת עם פירות הדר | צילום: טל סיון צפורין

קערת פאוור בול קוואקר ורודה ומפנקת עם פירות הדר

קרדיט מתכון: רחלי קרוט

את דייסת הקוואקר היומיומית והמזינה כולם כבר מכירים, אבל הפעם אנחנו צובעים אותה בוורוד אופטימי ומלא בטעם ורעננות. המצרך הסודי שעוזר לנו במשימה הוא לא אחר מאשר סלק, ובטופינגס אפשר להתפנק עם קלמנטינה, תפוזים או אשכולית אדומה כדי להשלים את סקאלת הצבעים המדהימה. אנחנו מבטיחים לכם שזה הולך להיות הדבר הבא אצלכם בארוחת הבוקר או הערב.

המרכיבים:

1 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
כוס וחצי חלב מכל סוג שאוהבים
1 כוס מים
3 כפות סירופ מייפל
1 סלק גדול, קלוף

לטופינגס (לבחירתכם):
1 תפוז
1 קלמנטינה
1 תפוז דם או אשכולית אדומה
פלחי פומלה

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה עדינה בסיר בינוני חלב, מים ומייפל.

2. מוסיפים את הקוואקר ומערבבים.

3. מגרדים פנימי את הסלק, על החלק הדק בפומפייה, וממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב במשך כ-20 דקות, או עד שהדייסה רכה וסמיכה במידה האהובה עליכם.

4. בינתיים קולפים את פירות ההדר.

5. את התפוז, האשכולית והקלמנטינה חותכים לפרוסות דקות ואת הפומלה מפרידים לפלחים ללא הציפה הלבנה.

6. כשהדייסה מוכנה מסדרים את פירות ההדר בצורת חצי עיגול.

** לגרסה ללא גלוטן: משתמשים בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.

** לגרסה טבעונית: משתמשים בחלב קוקוס, שקדים, סויה או אורז.

עוגת שוקולד במיקרו (צילום: טל סיון צפורין)
עוגת שוקולד במיקרו | צילום: טל סיון צפורין

עוגת שוקולד במיקרו

קרדיט מתכון: רחלי קרוט

החורף הוא עונת הפינוקים, והעוגה הזו לא רק טעימה ברמות, אלא גם מהירת הכנה ממש. מדובר, כמובן, בשילוב המושלם, שהרי לצאת מהפוך לזמן רב עושה לנו קר בגוף ובלב. מה יש לנו כאן? ערבוב של ביצים, סוכר, שמנת, קוואקר ושוקולד, דקה וחצי במיקרו, וזהו.

המרכיבים (3 כוסות):

חצי כוס סוכר לבן
2 ביצים L
4 כפות שמן קוקוס או שמן אחר לבחירתכם
חצי כוס שמנת מתוקה או חלב
רבע כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
רבע כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
6-4 קוביות שוקולד חלב במילוי תות
2 כפות שטוחות של קקאו

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית טורפים סוכר, ביצים, שמן ושמנת עד שהבלילה אחידה.
2. מוסיפים קוואקר, קמח, אבקת אפייה וקקאו ומערבבים היטב.
3. מעבירים לכוסות (מאג) משומנות בשמן או חמאה וממלאים עד שני שליש גובה ולא יותר. שימו לב שהעוגה מאוד תופחת במיקרו ואז צונחת, אז לא למלא יותר מזה כי אז התערובת תיזל החוצה.
4. מפזרים מעט קמח על קוביות השוקולד ומניחים 2 קוביות מעל בלילת השוקולד בכל כוס. לא לדחוף פנימה אחרת הן ישקעו לתוך העוגה.
5. מכניסים למיקרו לדקה וחצי ואוכלים חם חם, מומלץ עם גלידה או רוטב שוקולד חם.

** שימו לב שעוצמת המיקרו משתנה ממכשיר למכשיר.

** לגרסה נטולת גלוטן: ממירים את הקמח בקמח ייעודי ללא גלוטן (לא קמח קטניות) ומקפידים להשתמש בקוואקר ללא גלוטן.

>> לעוד מתכוני קוואקר שישתלבו נהדר בכל ארוחה ביום, ויזכו את התפריט שלכם בתוספת מזינה ומשביעה לחצו כאן או עקבו אחרי קוואקר באינסטגרם

בתיאבון