החופש הגדול תמיד מוציא את הילדים וגם אותנו ההורים מהשגרה. והשנה, שגרה היא מילה כמעט ולא רלוונטית. אין ספק שהחופש הגדול הוא חוויה משמחת עבור הילדים, אבל אחד הדברים שעשוי להיפגע כתוצאה משבירת השגרה, לצד סדר היום ושעות השינה, היא התזונה. אז איך צולחים את חופשת הקיץ ובמקביל שומרים על הרגלי תזונה נבונים? הנה כמה טיפים לתזונה מאוזנת ומזינה בקרב ילדים:
1. הקפידו על סדר יום ברור ומסודר, בדגש על זמני ארוחות קבועים
בניית סדר יום היא בהחלט אפשרית ואף מומלצת בקרב ילדים ונוער. כללו בסדר היום שעות לארוחות בוקר, צהריים וערב וגם ארוחות ביניים הכוללות פירות, אגוזים או ירקות חתוכים. טיפ: כתבו את סדר היום יחד עם הילדים כפעילות משותפת ואפילו כיפית. כך ישנו סיכוי גבוה יותר שהם יזכרו אותו וירצו לעקוב אחריו, מאשר אם תכתיבו אותו בעצמכם.
2. בשלו יחד עם הילדים
בישול יכול להיות פעילות מהנה, מעשירה, חווייתית וגם טעימה, שתיתן לילדים תחושה של עצמאות ומעורבות בתהליך הכנת האוכל. אפשר על הדרך ללמד אותם על אבות המזון, לתת להם לנסות חומרי גלם חדשים ומזינים ובכללי לחשוף אותם לכל הכיף שבמטבח הביתי. במילים אחרות: גם נהניתם מזמן משותף וגם לימדתם אותם דבר אחד או שניים על תזונה - שתי ציפורים במכה אחת.
3. השתמשו בחומרי גלם עשירים בסיבים תזונתיים
סיבים תזונתיים חשובים עבור כולנו - ילדים ומבוגרים כאחד, והם משביעים וטובים למערכת העיכול. אחת הדוגמאות הטובות ביותר לחומר גלם עשיר בסיבים תזונתיים שמתאים לכל המשפחה הוא קוואקר - שיבולת שועל שהיא דגן מלא בכל צורותיה, העשירה בפחמימות מורכבות וחלבונים, מכילה סיב פרה ביוטי, ויטמינים ומינרלים, ולמקרה שלא ידעתם - יש גם גרסה נקייה מגלוטן. קוואקר יכול להיות מוגש כדייסה או כפאוור בול, להוות תחליף לפירורי לחם בקציצות ופשטידות, להסמיך תבשילים ואף להפוך מאפים כמו עוגות ועוגיות למזינים יותר.
4. הדגישו את חשיבות המים
כולנו יודעים ששתיית מים היא חשובה לגוף - במיוחד בקיץ. טרנדים של תזונה יכולים לבוא וללכת אבל שתייה מרובה של מים? זה תמיד מומלץ. לכן, כדאי להרגיל את הילדים כבר מגיל צעיר לאהוב את המשקה הטבעי הזה. איך עושים את זה? אפילו שתיית מים יכולה להפוך לקצת יותר כיפית, עם כוסות צבעוניות, קוביות קרח עם צורות או חתיכות של הפרי האהוב עליהם בתוך בקבוק המים. כל מה שצריך זה מעט יצירתיות – פשוט לא?
5. תנו להם גם ליהנות
תזונה מזינה ומאוזנת היא חשובה מאוד, אבל כולנו יודעים שאיסורים והגבלות יכולים להוביל לתוצאה הפוכה – כך שכולנו רוצים עוד יותר את מה שאוסרים עלינו. בנוסף, מלבד האוכל עצמו, לא פחות חשוב לשמור על גישה חיובית כלפי אוכל, ולא ללמד את הילדים לקשר למאכלים רגשות אשם וקונוטציות שליליות. איך עושים את זה? פשוט מאוד - מסבירים להם על היתרונות של תזונה מאוזנת ובחירות חכמות, איך כל אלה תורמים לגוף ולהרגשה כללית טובה ונמרצת יותר.