רגע לפני תחילת הקיץ, הוא הטיימינג המושלם לאירוע קינוחים ענקי שיסחף את המדינה כולה. אז בזמן שאתם עוקבים אחרי המתמודדים המוכשרים של תוכנית הריאליטי "הקינוח המושלם" ומנסים לנחש מי יהיה המנצח הגדול של העונה, בואו לקחת חלק בחגיגה מתוקה שלא ראינו כמותה בארץ. זה יקרה בין 21-25 במאי אז.. אתם מוכנים?
שוק הקינוחים הראשון של ישראל – שרונה מרקט 21-23 במאי 10:00-22:00
במקביל לפעילות המסעדה והפופ אפ בבייקרי, בשרונה מרקט יפעל שוק קינוחים ענק, ראשון מסוגו בישראל, שיכנס תחת קורת הגג התל-אביבית עשרות אופים וקונדיטוריות המתמחות בשחיתות מתוקה. יפעלו בו דוכנים של תושה בייקרי מאכזיב ורחלי ור ניר מירושלים, אור יוסף מקיבוץ ארז ופנינה פאי מאשדוד, תוכלו לטעום בו את הגלידה של סטודיו ג'לטו ואת הקרואסונים של מטרלו.
בנוסף, אל תפספסו את ההזדמנות לטעום את המאפים הסקנדינביים מבית פיקה ויציאות נטולות גלוטן של בליקמח לצד ממתקים אהובים שימכרו בפופ-אפ שוקולד כחול-לבן חד פעמי מבית "רגע מתוק של עלית". אם לא די בכל זה, יהיו שם גם נציגויות מהקונדיטוריות האהובות מכל רחבי הארץ: מטרלו מעין זיון, ללוש, קורון פטיסרי, נורדיניו, אלה פטיסרי, ניחוחות חיים, או לה לה, דלאל, א-פייה קסומה, סולאטו, לה גוטה פטיסרי, מוקאיה שוקולד, אלין שוקולד ודוכן רול אפ של סוויט טיים שימכרו את הממתק שמשגע את המדינה.
ועכשיו קבלו את זה: השואו של קרין גורן ומונייר– פופ אפ פבלובות משוגעות שיפעל בשוק הקינוחים של שרונה מרקט ובו ימכרו הפבלובות המדהימות מהידיים המוכשרות של האחת והיחידה - קרין גורן שחברה למוריס מונייר ויחד יצרו פבלובה באורך חצי מטר! הפופ אפ הזה יאפשר למבקרים להניח לרגע את המתכונים הפופולריים שלה בצד ובפעם הראשונה בחיים ממש לטעום את האוכל שלה ללא תיווכים. יותר מכך, תוכלו גם לקחת את האוכל הזה הביתה כי בפופ אפ גם ימכרו ערכות פבלובה להכנה ביתית, בדיוק בזמן לחגיגת המתוקים החלבית של שבועות!
דבר נוסף שיקרה בשוק הקינוחים של שרונה מרקט הוא פופ אפ של השף קונדיטור ערן שוורצברד בשיתוף המתמודדים המובילים של העונה הנוכחית של "הקינוח המושלם". בפופ אפ הזה תימכר מהדורה מיוחדת (ומוגבלת) של הקינוחים שראינו על המסך של קשת 12 במהלך העונה השניה. בין היצירות שתוכלו לטעום: קוביית גבינה בציפוי פאנקו מסוכר עם סלסה משמש אוזבקי וטוויל שק; מילפיי קקאו קרמו שוקולד טונקה שאנטלי שוקולד 64% מוגש עם קומפורט של צנוברים תאנים ומרסלה; סוכריוית מרנג במילוי קרם יוגרט ודבש קרמו סיגליות וקוביות ג'לי ליצ'י.
מסעדת הקינוחים הראשונה של ישראל – pope&pope 21-24 במאי
מסעדת פופ אנד פופ והקונדיטור עופר בן נתן יפתחו במהלך הפסטיבל את מסעדת הקינוחים הראשונה בישראל, שתגיש תפריט טעימות מושלם בשיתוף רגע מתוק של עלית.
זה יתחיל בפתיחים כמו "מקופלת שף" (שוקולד מריר, קרמו ג'אנדויה, קרמל חמאה חומה ובצק עלים קקאו על בסיס שוקולד ספלנדיד של עלית) ו"איספהאן לבן" (קרואסון חמאה, גנאש שוקולד לבן ומי ורדים, ג'ל פטל, קולי פטל ליציי ופטל טרי מהגולן) וימשיך לקינוח התירס המפורסם של פופ אנד פופ שיקבל טוויסט "עליתי" של שוקולד לבן.
יהיו בתפריט המסעדה גם סורבה לימונים וכוסברה בשביל רענון החיך, "טארטלט "פסק זמן" ו"פחזנית אקזוטית" במילוי פודינג אורז שוקולד לבן עלית ולמון גראס מוקצף, קולי מנגו ג'ינג'ר, אבקת כפיר ליים וסלט מלונים. בסיום הארוחה האורחים יקבלו שקיות הפתעה עם קקאו ספלנדיד ומתכון של בן נתן כדי שתוכלו להמשיך את האפקט המתוק גם במטבח הביתי.
פופ אפ מאפים מתוקים בבייקרי של פופ אנד פופ - 21-25 במאי
בבייקרי של מסעדת פופ אנד פופ, תפעל ויטרינה שתצדיעה לחטיפי "רגע מתוק של עלית" שכולנו גדלנו עליהם עם קולקציית בצק מפואר וחמאתי, ממולא בקרם פסק זמן, טורטית, בזוקה ושוקולד פרה עם סוכריות קופצות. את המאפים המיוחדים תוכלו לקנות גם בבייקרי וגם במתחם מיוחד שיוקם בעמוד של הבייקרי בוולט
תפריט קינוחים ספיישל במסעדות עם הקינוחים הכי טובים בארץ – 19-27 במאי
שום חגיגה מתוקה לא תהיה שלמה בלי המסעדות המצוינות שיש לנו כאן. במסגרת פסטיבל הקינוח המושלם נבחרו 20 מסעדות עם תפריט הקינוחים הטוב ביותר בארץ וב-10 מהן יוגש תפריט קינוחי ספיישל מיוחד לפסטיבל.
המסעדות שישתתפו בחגיגה וכדאי לכם לבדוק את תפריט הקינוחים המיוחד שיוגש בהן: משייה (קונדטורית גבי גרניברג), ג'ורג' וג'ון (קונדיטורית תמר קימה), מיכאל ביסטרו מהגליל (קונדטורית שאנה גולדן), טאיזו (קונדיטורית אנה שפירו), דלאל (קונדיטורית תימור לביא), אלנה (קונדיטורית נועה חיים), טלביה הירושלמית (קונדיטורית יסמין לוי-קוגן), שיינע (קונדיטורית נטלי גבאי), נומי שבעמק חפר (קונדיטורית טולינוה) ויפו תל אביב (קונדיטורית שחר פלג).