הפרק הראשון באגדה הסקנדינבית-ישראלית של "פיקה" נכתב תוך כדי תנועה, ובלי לדמיין את רשת המאפיות שתקום שנים אחר כך ברחבי תל אביב. מייקל רוטשילד יודע לשחזר הרבה סיפורים על הדוכן המפורסם הראשון שלו בשוק הנמל בעיר, כך שפסטיבל הקינוחים הגדול של ישראל לא הפתיע אותו, ומצא אותו די מוכן.
גם הקהל הישראלי הגדול שהציף את שרונה מרקט בימים האחרונים התקבל על ידו בחיוך, והעבודה הקשה שהקהל הזה הביא עמו הוגדרה באופן טבעי כצרות טובות. רק לדבר אחד הוא לא ציפה. "אין כאן תחרות מול הדוכנים האחרים", סיפר בחיוך, "זה נחמד ממש, ואני לא רגיל לזה בישראל בכלל".
הדוכן הגדול של פיקה מציע את כל הטוב (והמתוק) שיש במאפייה - קראנץ' גבינת שמנת ואוכמניות, למשל, מזרין (טארט שקדים, בצק פריך וקרם שקדים), וקטאלן (אותו טארט, אותו בצק פריך, אותו קרם שקדים, אבל גם פטל), "שואב אבק" שהוא בעצם עוגת שוקולד שקדים מצופה במרציפן וטבולה בשוקולד ומיני פרינסס (פטל, קרם פטיסייר וקצפת מכוסה במרציפן), עוגת פאדג' שוקולד ללא קמח ומקרון שבדי עם מוס לימון או מוס שוקולד, וגם "הר קוקוס" גבוה עם קרם ומשחקים מושחתים עם DIAM, חטיף השוקולד שלהם, ועכשיו גם קצת שלנו.
כל אלה מתווספים כמובן לאסופת מאפים שערורייתית בפיתוייה, ובה עוגת שמרים במילוי הל, מאפה קינמון ריחני, מילויים של זעפרן או פיסטוק (וגם פטל או שוקולד) ול"טוסקה", יצירה קרמלית-אגוזית ממכרת שאסור לפספס.
שבועות הביא עמו גם את הכוכבת של הדוכן - Ostkaka tårta, עוגת גבינה מאזור סמולנד שבדרום שבדיה, ששורשיה הולכים עד 1538, וקומותיה ביסקוויט פריך, הרבה מאוד גבינה שמנתית, נוכחות שקדים מורגשת וגם רובארב קלוי מלמעלה. "אני מאוד אוהב את שבועות, בגללל שהוא חג חלבי ולא מגביל אף קהל ליהנות מקינוח טוב", סיפר מייקל, "זה קצת אתגר בשבילי למצוא דברים משבדיה שיתאימו גם לחגים בישראל, אבל יחסית לפורים, למשל, הצלחנו לעמוד בזה בקלות".
לדבריו, "זה כבוד גדול בשבילי להיות כאן, והזדמנות מצוינת להכיר מאפיות קטנות מהצפון והדרום, להסתובב כשבדי בתוך כל הישראלים ולראות את המקצוענות והרמה הגבוהה של הקינוחים. יש כאן הרבה אנשים שמכירים אותנו, ועבור השאר זאת הזדמנות להיחשף למה שאנחנו עושים. אלו ימים עמוסים מאוד, אבל אני זוכר מאיפה באתי. התחלתי את כל העסק הזה בדוכנים, ועכשיו, אחרי שנים, זה כיף להחליף את החנות לכמה ימים עם אנרגיה אחרת וכיף אמיתי".