כשאורן דגן כפיר ודן דיוויס התכוננו לשוק הקינוחים של ישראל בשרונה מרקט, הם ידעו רק דבר אחד - זה בטוח יהיה הכיף של "בליקמח", ובטוח יהיה שונה.
הפטיסרי-בולונז'רי המצליח שלהם ברמת החייל מתהדר בסגנון החופשי שלו, אבל הם רצו ליהנות עוד יותר, ולהביא לקהל משהו חדש. "יש לנו מאפייה ויש לנו גם קונדיטוריה כמובן, אז כולם חשבו שנביא את הדברים הרגילים שלנו", הודה אורן, "וזה בדיוק מה שגרם לנו להתעקש לחשוב מחוץ לקופסה, ולעשות משהו אחר, קונספט שמאוד מדבר את הרוח של הפסטיבל האדיר הזה, ושעדיין הוא מעשה ידינו".
התוצאה של כל זה - הציפיות והחשיבה, ובעיקר של הקופסא ומה שמחוצה לה - היא דוכן מושחת מאוד, כיאה לפסטיבל הקינוחים, ומפתה מאוד. וזה עוד בלי לדבר על הטוויסט.
מה שנראה כמו גלידריה, לרבות מכלים שהתרגלנו לראות לאורך השנים בטמפרטורה מסוימת מאוד וקרה מאוד, הוא למעשה דוכן מוס שמאפשר לך (ומעודד אותך) להרכיב מנה שלמה של חלומות מתוקים. או במילים שלהם - "מבחינתנו, הלקוח הוא הקונדיטור".
זה מתחיל בקלתית אפויה על בסיס בצק פריך חמאתי ושקדים, ממשיך בבחירה של מוס (או בשילוב של כמה טעמים, אנחנו והם לא שופטים), ולא נגמר עד שאתם מרוצים לגמרי מהרטבים ומהקראנץ' הסופי שלמעלה.
תוכלו לטעום כאן (ולטעום באמת, בדיוק כמו בגלידריה) שישה מוסים - עוגת גבינה ואוכמניות, מסקרפונה ופירות יער, שוקולד חלב ופרלינה לוז, שוקולד מריר 80%, שוקולד לבן ופיסטוק, וכן שוקולד לבן מקורמל (דולסה). מעליהם, יישפכו על פי תשוקה ארבעה סוגי שוקולד (מריר, חלב, לבן ודולסה) או רוטב פירותי יותר כמו קולי מנגו או קולי פטל, ואז ההר הרך והמתמסר הזה יהיה מוכן להפצצה פריכה של אגוזים קלויים, למשל, פצפוצי אורז עטופים בשוקולד או מרשמלו.
"הבאנו לכאן בעצם את החלק הטוב של הפטיסרי, כל חומרי הגלם שיוצרים את הקינוחים הכי מושחתים שיש והכי אקזוטיים", הסביר אורן, "יצרנו מזווה מתוק, ואז נתנו ללקוחות להרכיב לעצמם מתוכו את הקינוח המושלם. זה לא סתם גימיק. הם רגילים להיכנס לקונדיטוריה או לפטיסרי ולבחור משהו מוכן, שמישהו אחר חשב עליו בשבילם. כאן הפכנו את היוצרות".
לדבריו, "זה בדיוק כמו בר סלטים עשיר. אנשים נורא מתלהבים, גם אם צליאקים וגם אם הם סתם רוצים קינוח טוב, כי בסוף רובם רוצים לשלוט במה שהם יאכלו, והדוכן הזה נותן להם בדיוק את זה - מה שאתה אוהב, איך שאתה אוהב את זה".