אם היינו צריכים להכתיר את המאכל האולטימטיבי לחורף, לא היינו מתלבטים לרגע ובוחרים באבוקדו. הוא עשיר בערכים תזונתיים, הוא טעים, משביע, מושלם לאירוח וכשחושבים על זה, רוב הכריכים הכי טעימים שלנו מתבססים עליו. עם השנים למדנו עליו כמה דברים חשובים, ואנחנו שמחים לחלוק אותם כאן איתכם, לטובת כל כריכי האבוקדו שיבואו.
אחת הבעיות עם אבוקדו היא שצריך לדעת מתי הגיע הרגע המושלם לאכול אותו, ומתברר שזה לא פשוט כמו שזה נשמע. בזן האס החיים הם די קלים – יש סימן מובהק להבשלה, והוא שהקליפה משנה צבע לשחור. ומה לגבי שאר הזנים? ובכן, כדי לזהות אבוקדו בשל יש ללחוץ עליו (בעדינות!) ולקוות להרגיש התרככות מסוימת, אבל לא גדולה מדי, כי אבוקדו רך מדי הוא גם פחות טעים וגם פחות כיפי מרקמית. מצאתם שהאבוקדו עדיין קשה? סורו לטיפ הראשון.
איך גורמים לאבוקדו להבשיל במהירות?
כולנו מכירים את טיפ הבננות: מניחים את האבוקדו הקשה בקערה ליד בננות ונותנים לאתילן – התרכובת האורגנית שנפלטת מהבננות – לעשות את שלה ולזרז את ההבשלה. אבל מתברר שיש דרך יעילה יותר, והיא להכניס את האבוקדו הסורר לשקית נייר עם בננות וגם עם - שימו לב – קמח! השקית תדאג שהאתילן יישאר בפנים, והקמח יספוג את הלחות המיותרת ויבטיח שהאבוקדו לא ירקיב חלילה לפני שתשימו לב.
איך שומרים על אבוקדו שלא ישחיר?
הרבה טיפים שמענו במהלך החיים לשמירה על הצבע הירוק והיפה של האבוקדו, ובראשם הטיפ המוכר של מיץ הלימון. אז כן, מיץ לימון באמת ימנע מהאבוקדו להשחיר (ועל הדרך יעשיר אותו בוויטמין C), אבל הבעיה היא שהוא ישאיר אחריו חמצמצות שלא כולם אוהבים. לאחרונה גילינו שיטה חדשה ומוכחת לשמור על חצי אבוקדו, ואני גאים לספר לכם שהיא עובדת מעולה! פשוט מכניסים את חצי האבוקדו לקופסה או כוס עם מים. זה הכל!
דרך נוספת היא למרוח על האבוקדו שמן זית איכותי. השמן ייצור שכבת מגן שתמנע את החמצון ואת תהליך ההשחמה של הפרי.
איך הכי קל לגלען אבוקדו?
מכירים את השיטה עם הסכין? חוצים אבוקדו, נועצים להב של סכין בגלעין ופשוט מושכים אותו החוצה? אצל שפים היא עובדת נהדר, אבל אנחנו תמיד פוחדים לפספס את הגלעין ולפגוש עם הסכין את היד שלנו דווקא (אגב, יש פציעה מוכרת כזאת, שאף זכתה לכינוי "פציעת אבוקדו"!). אז לא, אנחנו הולכים על דרך זהירה יותר, שאפילו לא מצריכה שתי ידיים אלא יד אחת בלבד: חוצים את האבוקדו ומחזיקים את החצי עם הגלעין ככה שהאצבע המורה והאמה תוחמות את הגלעין משני צדדיו. מציבים את האגודל מאחורי הגלעין (מעבר לקליפה) - ופשוט לוחצים אותו החוצה. נסו את זה, זה עובד.
ולסיום, איפה שומרים אבוקדו?
קניתם אבוקדו? מומלץ להביא אותו להתחלת הבשלה ולהתרככות בתנאי החדר, ולא במקרר. לאחר שהבשיל אפשר להעביר אותו למקרר, כדי שלא יגיע מהר לכדי ריקבון, ולשמור אותו שם כיומיים-שלושה.