אבוקדו הוא אחד המאכלים הכי כיפיים שיש: הוא בריא, הוא מזין, ובינינו - מה צריך יותר בחיים מטוסט עם אבוקדו וקצת מלח? אבל, וזה אבל גדול, אבוקדו מוצלח חייב להיות מושלם: לא רך מדי, לא קשה מדי ולא מימי מדי, וכדי שכל הדרישות האלה יתקיימו, צריך להשקיע קצת בשלב הקנייה. בקיצור, בפעם הבאה שאתם הולכים לסופר או לירקן וגם אבוקדו נמצא ברשימת הקניות שלכם, זכרו את הטיפים שאנחנו הולכים לתת לכם עכשיו, כי ליפול על אבוקדו לא מוצלח זאת לא חוויה כיפית בכלל.
- הטיפ הראשון והחשוב ביותר הוא לקנות כל זן בעונתו. גם אם אתם מאלה שאוהבים את כל סוגי האבוקדו, ולא ממש משנה לכם מה עובי הקליפה או הצבע שלה, לכל זן יש את העונה הייחודית שלו שבה הוא במיטבו, ואתם לא רוצים לקנות זן מסוים בעונה שהיא לא העונה שלו. באתר של מועצת הצמחים תוכלו למצוא פירוט מדויק של הזנים ועונתם, בגדול אלה הזנים העיקריים:
גליל – במיטבו מאמצע אוגוסט עד סוף ספטמבר
אטינגר – במיטבו באמצע ספטמבר עד סוף דצמבר
האס – במיטבו מסוף אוקטובר עד סוף אפריל
פינקרטון – במיטבו מאמצע דצמבר עד אמצע מרץ
ריד – במיטבו מאמצע מרץ עד אמצע יולי - ודאו שהאבוקדו נקי מסימני מזיקים ומכרסמים. האבוקדו שאתם קונים צריך להיות נקי ושלם. חתכים, שריטות, בקעים או חורים עלולים להעיד על חדירה של מזיקים או לכלוך לתוכו, ובמקרה כזה כדאי לוותר על התענוג מראש.
- שימו לב לצבע: האבוקדו צריך להיות ירוק – לא חום ולא אפור. כתמים בצבעים אלה עלולים להעיד על ריקבון.
- אל תקנו אבוקדו רך מדי, כי גם אבוקדו יותר מדי בשל הוא לא הצלחה גדולה. קניתם אבוקדו שאינו רך מספיק? הניחו אותו בטמפרטורת החדר עד שיתרכך מעט ולאחר מכן שמרו אותו במקרר.
- אבוקדו קונים רק במקום שעורך ביקורת תקופתית. אין לכם מושג אם אכן מתקיימת ביקורת כזאת? פשוט שאלו במקום על תהליכי בקרת האיכות שהפירות והירקות עוברים. אגב, חשוב לדעת שדווקא ברשתות גדולות כמו סופר סביר להניח שהפיקוח על הפירות והירקות יהיה הדוק יותר מאשר בירקניות קטנות, מכיוון שהרשתות מחויבות לעמוד בסטנדרטים מחמירים.