1 מכינים את הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק וממוללים עם הידיים עד לקבלת פירורים קטנים. שומרים בצד.
2 מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים.
3 בקערה גדולה שמים ריקוטות עם קליפת לימון, סוכר וניל, חצי כוס (100 גרם) סוכר וקורנפלור ומערבבים עם מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת קרמית.
4 מקציפים חלבונים במיקסר 3 דקות במהירות גבוהה לקבלת קצף אוורירי מאוד. מוסיפים את יתרת הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק אך לא נוקשה (פסגות רכות).
5 יוצקים שליש מקצף החלבונים לתערובת הריקוטות וטורפים במטרפה לתערובת אחידה. מקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף עם לקקן או כף עץ לאיחוד.
6 מפזרים שלושת רבעי מכמות הפירורים בתבנית ומהדקים עם הידיים לשכבה אחידה וישרה. מורחים על שכבת הפירורים את הריבה. יוצקים את המלית ומפזרים עליה את יתרת הפירורים.
7 מכניסים את התבנית למרכז התנור, כשתבנית המים ממוקמת בשלב התחתון של התנור. אופים שעה-שעה ורבע עד שהפירורים זהובים. מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה עוד שעה לצינון. מקררים עוד שעה במקרר לפני שפורסים ואוכלים.
עוגת ריקוטה פירורים | צילום:
דניאל לילה , מחלבות גד
** אפשר להכין את העוגה יום או יומיים לפני ההגשה – השהות במקרר תעשה לה רק טוב.