מאפה בצק עלים עם גבינות ופטריותגאלט הוא מאפה כפרי צרפתי שמכינים בצורה חופשית, ללא תבנית, ולכן הוא קל במיוחד להכנה. המלית כאן מפנקת במיוחד, ומבוססת על מיקס גבינות נהדר, יחד עם הפטריות שמוסיפות קלילות ומרקם מעניין. מתכון של מיקי שמו![]()
צילום: בן יוסטר, mako אוכל
|
המצרכים :לבסיס (למאפה בקוטר 20 ס"מ):
למלית הפטריות:
למלית הגבינות:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 מכינים את מלית הפטריות: מערבבים את כל החומרים יחד בקערה, ומפזרים בחופשיות בתבנית. 3 צולים את התערובת כרבע שעה, או עד שהפטריות מזהיבות ומפרישות נוזלים. מסננים ומצננים. 4 מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות, ומרפדים שוב את התבנית בנייר אפייה. 5 מניחים את בצק העלים המרודד על משטח עבודה מקומח, וקורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ. 6 מכינים את מלית הגבינות: מערבבים את גבינת השמנת עם הפלפל, המלח ואגוז המוסקט. מורחים את התערובת במרכז העיגול, ומשאירים שוליים של כ-6 ס"מ נקיים. מפזרים על גבינת השמנת את הפקורינו וגבינת העזים, ומסדרים על הגבינות את הפטריות הצלויות. 7 מקפלים את שולי הבצק פנימה כך שיכסו חלק מהמלית. 8 מברישים את שולי הבצק בביצה, ואופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב. טיפ: נועצים 3-4 קיסמים בשולי הבצק כדי שלא יתרומם בזמן האפייה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|