מקל גבינות של מיקי שמו (צילום: טופ ליין תקשורת, יחסי ציבור)
מקל גבינות של מיקי שמו | צילום: טופ ליין תקשורת, יחסי ציבור

מקל גבינות

המרכיבים (5 יחידות):

לבצק:

חצי קילו קמח לחם

כוס ורבע מים

1 כפית שמרים יבשים

חצי כפית מלח

חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים, פרוסים לטבעות (ניתן להחליף בזיתים ירוקים)

קורט פלפל שחור

50 גרם גבינה צ'דר, חתוכה לקוביות של 1X1 ס"מ

50 גרם קוואטרו פורמאג'י

שן שום, קצוצה

תימין טרי

2 כפות שמן זית

 

לציפוי:

גראנה פאדנו

 

אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק: לשים את הקמח והמים במיקסר עם וו לישה לתערובת אחידה כ-2 דקות.  מכסים במגבת מטבח או ניילון נצמד ומניחים לחצי שעה.

2. מוסיפים את השמרים ולשים עוד 5-7 דקות במהירות בינונית.

3. מנמיכים למהירות איטית, מוסיפים את המלח, הזיתים, גבינות הצ'דר והקוואטרו פורמאג'י, השום, התימין ושמן הזית ומערבלים שתי דקות נוספות. מעבירים לקערה מעט מקומחת (הבצק יוצא מעט דביק) ומתפיחים עוד שעתיים.

4. מעצבים ואופים: מחלקים את הבצק ל-5 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל בצק צר וארוך – בקוטר 3 ס"מ ואורך 20 ס"מ. מניחים על מגבת ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.

5. מחממים תנור ל-220 מעלות. מכסים את מקלות הבצק במגבת מעט לחה ומתפיחים כשעה.  

6.  מפזרים גראנה פאדנו ואופים 15-20 דקות עד להשחמה.

סביצ'ה מוסר ים ומנגו   (צילום: טופ ליין תקשורת, יחסי ציבור)
סביצ'ה מוסר ים ומנגו | צילום: טופ ליין תקשורת, יחסי ציבור

סביצ'ה מוסר ים ומנגו 

המרכיבים:

חצי קילו מוסר ים

עגבניות שרי צהובות

עגבניות שרי אדומות

צ'ילי אדום טרי, פרוס לטבעות

מנגו

צרור כוסברה, קצוץ

צרור נענע, קצוץ

מיץ מלימון טרי

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

לחם פרוס

גבינת שמנת ניו יורק 30%

 

אופן הכנה:

1. קוצצים את הכוסברה והנענע.

2. חותכים את עגבניות השרי לרבעים ואת המנגו לקוביות של 2X2 ס"מ.

3. מערבבים בקערה את הצ'ילי, הכוסברה, הנענע ועגבניות השרי. מתבלים במלח ופלפל שחור.

4. חותכים את הדג לקוביות בגודל 1 X 1 ס"מ ומוסיפים לקערה. סוחטים את הלימון ומערבבים הכל יחד.

5. הגשה: מורחים את פרוסות הלחם בגבינת שמנת ומניחים מהסביצ'ה.

מאפה אנטי פסטי  (צילום: טופ ליין תקשורת, יחסי ציבור)
מאפה אנטי פסטי | צילום: טופ ליין תקשורת, יחסי ציבור

מאפה אנטי פסטי

המרכיבים:

לבצק:

בצק עלים מופשר על פי הוראות הייצרן

 

למלית:

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים צהובים

שמן זית

מלח

פלפל שחור

1 גליל גבינת עיזים, פרוס לטבעות

1 גבינת שמנת ניו יורק 30%

גבינת פטה כבשים

ממרח פסטו

 

לציפוי:

ביצה

שומשום

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפלפלים: מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את הפלפלים לרצועות, מסדרים בתבנית ובוזקים מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור. צולים כ-15 דקות ומצננים. משאירים את התנור דולק.

2. מכינים את המאפה: פותחים את הבצק וחוצים אותו ל-2 מלבנים בגודל 10X30 ס"מ. מרדדים מעט.

3. מורחים מלבן בצק בגבינת שמנת ועליה מסדרים טבעות גבינת עיזים וגבינת פטה. מוסיפים פלפלים קלויים ומפזרים מעט פסטו.

4. בעזרת קורצן קורצים שלושה עיגולים מחציו השני של המלבן (זה ללא המלית). מורחים מעט ביצה על השוליים, סוגרים ומהדקים.

5. מורחים ביצה ומפזרים שומשום. אופים 18-20 דקות.

עוגת גבינה פירות אדומים של מיקי שמו (צילום: יחסי ציבור)
עוגת גבינה פירות אדומים של מיקי שמו | צילום: יחסי ציבור

צ'יז קייק פירות אדומים

המרכיבים (תבנית בקוטר 21 ס"מ):

לתחתית:

120 גרם פתי בר, טחונים לפירורים

80 גרם חמאה מומסת

 

לבלילה:

400 גרם גבינת שמנת ניו יורק 30%

400 גרם מסקרפונה

2 ביצים גודל L

2 חלמונים

200 גרם סוכר

2 שקיות סוכר וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

רבע מכל שמנת מתוקה, מוקצף לקצפת רכה

40 גרם אינסטנט פודינג וניל

 

לציפוי:

גביע יוגורט יווני + 1 כף אבקת סוכר

פירות אדומים טריים

 

אופן ההכנה:

1. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה ואת דופנות התבנית.

2. מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי הפתי בר והחמאה המומסת לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.

3. מחממים תנור ל-150 מעלות. מערבבים במיקסר את כל חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה, ומעבירים לתבנית.

4. מכניסים לתחתית התנור תבנית מים. אופים את העוגה 50 דקות, עד שהשוליים מתייצבים אבל האמצע עדיין רוטט. מורחים בזהירות יוגורט עם אבקת סוכר ואופים 4 דרות נוספות.

5. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים (מבלי לפתוח) 30 דקות נוספות.

6. מפזרים פירות טריים ומעבירים לצינון עד ההגשה.