אין מפנק יותר מפלטת גבינות. אנחנו רגילים לאכול אותן בכריכים, טוסטים, פסטות וסלטים, אבל פלטת גבינות היא הזדמנות לתת לגבינות את הכבוד הראוי וליהנות מהן בזכות עצמן. פלטת גבינות היא מאסט על שולחן חג השבועות, אבל צריך לדעת להתאים לכל אחת את הנשנוש שהכי מתאים לה. השנה לא מתבלבלים - הכנו לכם מדריך מיוחד עם השילובים הטובים ביותר לגבינות המשובחות של מחלבות גד שיעשו לכם את החג. לגזור, לשמור - ולהתענג. 

קאשקבל

מוצא: דרום איטליה

מקור הקשקבל הוא בדרום איטליה, למרות שהיום היא מזוהה בעיקר עם הבלקן. האמת היא שרועים יוונים הביאו אותה לבלקן רק לפני כמאה שנים, כלומר מדובר בשיוך חדש יחסית, ואת הקרדיט יש לתת לאיטלקים. הקאשקבל מיוצרת מחלב כבשים ובקר, ומתאפיינת במליחות עדינה ובחריפות יחסית. היא שייכת למשפחת הפסטה פילטה, הכוללת בין היתר את גבינת המוצרלה; המשותף לבנות המשפחה הוא שבמהלך תהליך ייצורן הגבינות עוברות שלבים של בישול ולישה במים רותחים, שמעניקים להן את טעמן הנהדר. לקאשקבל יש יכולת המסה מצוינת, ולכן היא מתאימה במיוחד לשילוב במאפים - אבל תזרח גם על פלטת גבינות מסורתית. 

השילוב המושלם: זיתי קלמטה - המאופיינים במליחות כיפית וחזקה יותר מזו של הגבינה, ובכך מדגישים את הטעמים הייחודיים לה. 

גד-שבועות 2024 - 29 (צילום: דניאל לילה )
צילום: דניאל לילה

פטה כבשים מסורתית 

מוצא: יוון

גבינת כבשים המיוצרת בשיטה מסורתית כנהוג ביוון. מיוצרת במי מלח המעניקים לה את טעמה המלוח, ויש לה בדרך כלל מרקם גבשושי שהופך אותה למושלמת לסלטים, פסטות ומאפים, וגם לכיפית בפני עצמה. אתם כבר בטח מכירים אותה טוב מפני שהיא התוספת הכי כיפית שאפשר להוסיף לסלט, אבל הפטה טעימה גם על פלטת גבינות, כשנהוג לחתוך אותה לקוביות או לפרוסות רבועות. 

השילוב המושלם: עגבניות שרי צלויות - אחרי הכול, גבינה שהיא החברה הכי טובה של הסלט

גד-שבועות 2024 - 23 (צילום: דניאל לילה )
צילום: דניאל לילה

מנצ׳גו פרוס

מוצא: ספרד

הגבינה הזו היא כבר מזמן לא סוד - הפופולריות שלה רק הולכת וגוברת, ובצדק. את שמה קיבלה המנצ׳גו ממחוז לה מנצ׳ה בספרד, שם מייצרים אותה מחלב כבשים מגזע מנצ׳גה. היא גבינה קשה ופיקנטית עם טעם עדין יחסית ומרקם חמאתי, שיכולה לשדרג סלטים, כריכים ומאפים, אבל תרגיש הכי בנוח על פלטת גבינות, בזכות עצמה. 

השילוב המושלם: אגוזי מלך - התאמה מושלמת לטעם העדין אך המיוחד, וניגוד כיפי מבחינת המרקם.

גד-שבועות 2024 - 24 (צילום: דניאל לילה )
צילום: דניאל לילה

צ׳דר

מוצא: אנגליה

הצ׳דר הכתום האמיתי של מחלבות גד מיוצר בתהליך מסורתי בדרום אנגליה, מוצאו. זו הגבינה הפופולריות ביותר בבריטניה והשנייה הפופולרית ביותר בארצות הברית, ואפשר להבין למה: היא מתאימה פשוט להכול. זו גבינה קשה שקל לעבוד איתה, וטעמה הפיקנטי ישדרג כריכים, טוסטים, מאפים, רטבים, פסטות, סלטים, וכמובן פלטות גבינות. 

השילוב המושלם: ענבים - ניגוד מתוק למליחות ולפיקנטיות של הצ׳דר הכתום החזק.

 

גד-שבועות 2024 - 25 (צילום: דניאל לילה )
צילום: דניאל לילה

ברי צרפתי

מוצא: צרפת

יש לה חיקויים בכל העולם, אבל הברי האמיתית היא צרפתייה. זו גבינה אצילית שנמנית עם משפחת גבינות עובש לבן חצי-קשות, בדומה לקממבר. היא עשויה מחלב בקר, המרקם שלה רך ושמנתי והטעם שלה עשיר, מעט פיקנטי ועם זאת מעודן. ברי הולכת מצוין עם יינות וסלטים, אבל הכי כיף לאכול אותה עם פירות, והכי טוב - עם ריבה. 

השילוב המושלם: ריבת פרי - מתיקות שיחד עם המרקם השמנתי של הברי תיקח אתכם לגן עדן.

גד-שבועות 2024 - 26 (צילום: דניאל לילה )
צילום: דניאל לילה

גאודה

מוצא: הולנד

גבינה קשה מחלב בקר הקרויה על שם העיר חאודה שבמרכז הולנד. זו גבינה צהובה הולנדית איכותית שנחשבת לאחת הגבינות הקשות הפופולריות בעולם. הטעם שלה משלב בין עדינות לפיקנטיות והמרקם שלה נעים ומוצק, מתאים לטוסטים, כריכים, מאפים - וגם לנשנוש לבד. מרגע שתכירו את הגאודה לא תוכלו לשכוח אותה - מדובר למעשה בגרסה משודרגת ומפנקת של גבינה צהובה, במובן הכי טוב שיש. 

השילוב המושלם: תפוח ירוק - הרעננות שלו תאזן את הטעם הברור של הגאודה, והביס שיתקבל יהיה מספק וממכר.

 

 

אז למה אתם מחכים? בשבועות הזה מתפנקים עם פלטת גבינות גד שמאגדת את המיטב מרחבי העולם - ועם השילובים המושלמים לכל אחת.