״המטבח הצמחוני" של מחלבות גד: ספיישל צמחוני לסוכות במסעדות הטובות בישראל
כמה פעמים חלמתם שהמסעדה האהובה עליכם תגיש יותר מנות בלי בשר מבלי לאבד כלום מעוצמת הטעם? פרויקט ייחודי של מחלבות גד, גייס את המסעדות הטובות בישראל, שבימים כתיקונם מגישות בשר ודגים, ואתגר אותן לתפריט צמחוני לחלוטין. מי המסעדות המשתתפות בפרויקט ואילו הפתעות מחכות לכם שם?
בשנים האחרונות, מתחזקת המגמה הקולינרית של שימוש בחומרי גלם רעננים וקלילים, ובישול עשיר בירקות טריים ועונתיים ובגבינות מקומיות. שש מסעדות, מהטובות בישראל, יגישו בחג סוכות הקרוב את הפרשנות שלהן למגמה המתפתחת וישימו את המטבח הצמחוני בחזית. כל זה יקרה במסגרת פרויקט "המטבח הצמחוני" של מחלבות גד שמקדם חקלאות מקומית ותוצרת ישראלית.
אז מה צפוי לכם? במשך חמישה ערבים במהלך חול המועד סוכות, המסעדות הנבחרות יגישו תפריט ספיישלים שכולו צמחוני, ארצישראלי, מקומי ומבוסס על הגבינות של מחלבות גד. המסעדות יפתחו את שעריהן לקהל הרחב אשר ייהנה במשך ימי הפעילות מתפריט צמחוני מגוון ועשיר, בנוסף לתפריט הרגיל במסעדה.
המסעדות שנבחרו להוביל את הפעילות הן מסעדות שף המתמחות גם בדגים ובבשרים בימים "רגילים", והחליטו לקחת על עצמן את האתגר הצמחוני במלואו. לצאת מחוץ לגבולות הגזרה היומיומיים שלהם ולחשוף לקהל טעמים ועולמות חדשים ומסקרנים. השפים היצירתיים רקחו מנות המתכתבות עם הקו הקולינארי המאפיין אותם - אך עם זיקה מובהקת למטבח הצמחוני.
כך, למשל, שף חמודי עוקלה ממסעדת ״ראסיף 33״ יגדיר מחדש את הבוראטה ויהפוך אותה לגלילית אותנטית. ושף עמוס שיאון, מ״הלנה בנמל״, יגיש את גבינת המאנורי היווניה החדשה של גד ויעטוף אותה בעולמות ההשראה של קיסריה העתיקה המבושמת תאנה וזית. וזו רק טעימה קטנה ממה שאתם צפויים לקבל.
רשימת המסעדות והשפים המשתתפים בפרויקט "המטבח הצמחוני" של מחלבות גד
מסעדת ״אולה״ של השף אורן אסידו
אסידו, השף הצעיר והבועט, משלב באופן מופתי בין המטבח הצפון אפריקאי עליו גדל, לבין מיומנויות וטכניקות עכשוויות. הוא מתרפק על זיכרונות של טעם ומדייק אותם לכדי מנות אנינות ונפלאות.
מנות הספיישל הצמחוניות שלו הן מנות קלילות ועדכניות המביאות אל השולחן הסתכלות רעננה על מטבחי הים התיכון.
אסף גבאי הוא יורד ים מחוספס עם נפש אומן יצירתית ועדינה. הוא מפליא לבשל דגים ופירות ים ועושה זאת בפשטות ובמהירות. המטבח של גבאי נשען על יסודות של קיימות, מקומיות ואינטליגנציה וכך גם תפריט הספיישלים הצמחוני שיצר, בו ניכרת מחשבה רבה על חומרי גלם שמאפיינים את התפר בין הקיץ לסתיו.
תפריט הספיישלים הצמחוני של שיינע
בייבי גאם על הגריל, ריקוטה פרסקה, קראמבל לחם מחמצת, ״דמי גלאס״
שף עמוס שיאון הוא אחד השפים המצוינים, המבוססים והמובילים בארץ. שיאון יוצר בשלוות נפש ובאלגנטיות רבה, מנות שיש בהן מן האגביות אך יחד עם זאת הן מדויקות להפליא. כמתבקש ממסעדה הצופה אל נמל קיסריה המרהיב ביופיו, הלנה היא מסעדה המתהדרת במנות דגים ופירות ים. החשיבה מחוץ לקופסה במסגרת "המטבח הצמחוני" הביאה את שיאון לשילוב מופתי של מנות מתרבויות אוכל שונות.
תפריט הספיישלים הצמחוני של הלנה בנמל
ניוקי תוצרת בית ברוטב גבינה כחולה, סלקים צלויים ואגוזי מלך
גבינת מאנורי וריבת דלעת עטופה בעלי תאנה צלויה מוגשת על יוגורט עיזים ושמן ירוק של פיסטוק
בוראטה פתוחה על סלט חם של תרד ורוקט, צימוקי שרי ואבקת זיתי קלמטה
במסעדה החדשה שלו, ברחוב הנמל בחיפה, שף חמודי עוקלה מצליח ללהטט בין המסורת הערבית/גלילית לבין הסצנה הקולינרית העכשווית. הוא מצטיין במנות עזות טעם המאופיינות בתיבול אותנטי ששומרות על עידון ועדינות.
התפריט הצמחוני של "ראסיף 33" משלב את המוצרים של גד יחד עם המטבח הערבי הנשען על ירק ועשב טרי, ויוצר שעטנז נהדר של טעמים ומרקמים.
תפריט הספיישלים הצמחוני ראסיף 33
סלט מהגליל: עלי מלוחיה ריגלה, באבא גנוש, לאבנה חצילים שרופים, קאשקבל ושמן שום אפוי
בקצה של חניון תל אביבי בגב של שדרות רוטשילד, היא כבר מחכה לכם. אתם יודעים שכמה פסיעות ואתם כבר בפנים, בחלל הגראנג׳י של מגזינו. תמיד, בכל סיטואציה, מגזינו היא המקום שלכם. בתפריט האיטלקי העכשווי עם המנות שפוגעות בול, בהפתעות שעל תפריט הקיר המשתנה או בתפריט המיוחד בפרויקט המטבח הצמחוני של גד אתם תמיד מוצאים את עצמכם. מדויקת, נגישה ובלי פשרות - מגזינו היא פשוט המסעדה הנכונה, בכל מצב.
תפריט הספיישלים הצמחוני מגזינו
ריקוטה פרסקה אפויה עם זוקיני וסלסה ורדה
ניוקי זוקיני וגבינה כחולה עם אגוזי מלך
אנטיפסטי של מנגולד בבישול ארוך, עם מוצרלה פרסקה וצנוברים
פיצה תאנים וגבינת סטרקינו
עוגת שוקולד ומסקרפונה
ספיישל מסעדת "מגזינו" | צילום:
אנטולי מיכאלו
מסעדת ״צ׳נה״ של השף תומר אגאי
הבר האיטלקי של שף אגאי הוא אחד המקומות הלוהטים של סצנת הקולינריה התל אביבית. ״צ׳נה״ היא מקום בילוי סוער בו מוגש אוכל איטלקי לעילא ולעילא. הפרשנות הצמחונית של אגאי לאחד ממטבחי אגן הים התיכון הפופולריים בתבל היא תענוג צרוף. וכמובן, הגבינות של גד משתלבות בתפריט הצמחוני שלו באופן מושלם.