חלבי, 20-30 דקות עבודה, שעה וחצי זמן כולל
כלי הכנה:
תבנית בקוטר 30 ס"מ
מצרכים:
לפילו:
חבילת בצק פילו מצונן
חמאה למריחה
למילוי:
1 בצל סגול קטן, קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
חצי פלפל ירוק חריף, ללא הליבה והזרעים, קצוץ דק
20 זיתים (קלמטה או ירוקים), מגולענים וקצוצים
0.5 צרור כוסברה, קצוץ דק
4 כפות שמן זית
100 גרם גבינת פטה מפוררת
150 גרם גבינת קשקבל (או גבינה חצי קשה אחרת) מגורדת
לרוטב:
כוס וחצי חלב
2 ביצים
60 גרם חמאה מומסת
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים בקערה את חומרי המילוי, למעט הגבינות.
מערבבים וטורפים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
את כל יריעות הבצק חותכים לאורכם לשלושה חלקים שווים, ככה שיש לנו המון רצועות רחבות וארוכות של דפי פילו.
את הבצק מכסים כל הזמן במגבת מטבח שלא יתייבש, חלילה.
משמנים את הכלי בנדיבות בחמאה רכה.
לוקחים יריעת בצק ומניחים אותה על משטח העבודה, מקפלים לקפלים קטנים כמו אקורדיון, מניחים בכלי עד שתחתית הכלי מלאה בבצק המקופל, מפזרים על הבצק את תערובת המילוי, עליה את גבינת הפטה ומעל הכל יוצקים מחצית מכמות הרוטב, סביב סביב ומעל לכל מפזרים מחצית מהגבינה המגורדת.
עושים עוד שכבת בצק מקופל לאקורדיאונים, ממש כמו בשכבה הראשונה.
יוצקים מעל את המחצית השנייה של הרוטב סביב סביב ומפזרים מעל את שאר הגבינה המגורדת.
מכניסים לתנור (180 מעלות) ל-50 דקות, עד שהחלק העליון זהוב שחום.
נותנים למאפה להתקרר לפני הגשה.
בתיאבון!