1 מחממים חמאה יחד עם שיני שום במחבת עמוקה עם מכסה תואם. מוסיפים את הזוקיני ומאדים על להבה נמוכה-בינונית במשך 15 דקות עד שהם רכים מאוד. מתבלים במלח ופלפל.
2 בינתיים מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן.
3 מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון או לבלנדר. מוסיפים בזיליקום ופרמזן ומרסקים למרקם חלק. מוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה לקבלת מרקם של רוטב דליל יחסית. טועמים ומתקנים תיבול.
4 מחזירים את הרוטב למחבת, מוסיפים את הפסטה ומערבבים כדקה על להבה נמוכה למיזוג הטעמים.
5 מפזרים גבינה בולגרית, מקשטים בבזיליקום ומגישים מייד.
* אפשר גם להכין מרק: מוסיפים לרוטב 3-2 כוסות חלב או שמנת לבישול (תלוי במרקם הרצוי) ומחממים יחד לסף רתיחה.
המתכון מתוך חוברת המתכונים של תנובה לשבועות.
>> לכל המתכונים לשבועות