1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 מכינים את המרכיבים: מניחים שני סוגי פטריות בתבנית ומתבלים בחמאה מומסת, מלח, פלפל, תימין ושום.
3 צולים את הפטריות 20-15 דקות עד שהן זהובות (אם הפטריות מפרישות נוזלים, מסלקים אותם וממשיכים לצלות). מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל. שומרים כוס פטריות לקישוט.
4 מערבבים גבינת קוטג’ עם חמד, ביצה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ו-2 כפות פרמזן.
5 מרכיבים את הלזניה ואופים: משמנים מעט את התבנית ומסדרים שכבה של עלי לזניה (אם העלים לא מתאימים בדיוק לגודל התבנית, שוברים עלה או שניים). מעליהם מסדרים רבע מכמות הפטריות, מצקת וחצי של תערובת גבינות ומעט עמק מגוררת. ממשיכים לבנות שכבות לסירוגין של עלי לזניה, פטריות וגבינות (כ-4-3 שכבות) ומסיימים בתערובת קוטג’. מסדרים את כוס הפטריות ששמרנו על פני המאפה ומפזרים את יתרת העמק והפרמזן. מכסים בנייר אפייה ועוטפים היטב ברדיד אלומיניום.
6 אופים 20 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות עד שפני הלזניה זהובים ומבעבעים. מניחים להתקרר מעט לפני החיתוך, אחרת הלזניה תתפרק.
* כדי להכין לזניה פטריות, בצל ירוק וקשקבל מוסיפים לפטריות הצלויות 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ, ובין השכבות מפזרים 200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת.
* כדי לחתוך ריבוע מושלם של לזניה (בלי שהשכבות יקרסו): מצננים את הלזניה האפויה במקרר, חותכים למנות אישיות בעודה קרה ומחממים מחדש לפני ההגשה.
המתכון מתוך חוברת המתכונים של תנובה לשבועות.
>> לכל המתכונים לשבועות