עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקתתחתית שוקולדית חמאתית, עליה קרם גבינה מתוק ולמעלה תותים מתוקים-חמצמצים. התוצאה: קינוח אישי מפנק ויפהפה שמשלב מרקמים וטעמים בצורה המושלמת
שי-לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 16/05/18 07:00
צילום: דניאל לילה , מחלבות גד
|
המצרכים (8 מנות):לפירורים:
לקרם הגבינה:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את פירורי העוגיות: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים. מוסיפים את החמאה מומסת ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר גם למשך הלילה). 2 מכינים את קרם הגבינה: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי), מוסיפים את גבינת השמנת וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה. 3 מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות (שוב, אפשרי גם למשך הלילה). כשעה לפני ההגשה מעבירים למקפיא. 4 את השלב הזה מבצעים סמוך להגשה - מכינים את התותים: מערבבים תותים וסוכר בקערה ומשהים כ-15 דקות עד שהתותים מתחילים להגיר מיץ. >> לחוברת המתכונים המלאה של גד 5 להגשת הקינוח: מניחים 3-2 כפות מתערובת העוגיות על כל צלחת, מניחים לצדן כף גדושה של קרם גבינה קפוא למחצה, מפזרים מעל תותים עם מעט מהמיץ וזוללים בהנאה. |