סלט ים תיכוני עם גבינת חלומיירקות טריים, בטטה צלויה, זיתים וגם חלומי מטוגנת, ומעל הכל רוטב מתקתק שמזכיר לנו למה, אחרי הכל, אנחנו כל כך אוהבים את הלבנט. מתכון לשבועות, ולא רק
יעל דבי
| mako אוכל
| פורסם 01/06/22 08:16
![]()
צילום: יעל דבי, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים 2 כפות שמן זית במחבת פסים. מוסיפים את רצועות החלומי ומטגנים משני הצדדים עד לצריבה עמוקה. מוציאים ומצננים. 2 מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים את פרוסות הבטטה בתנור, מזלפים 2 כפות שמן זית, מתבלים בפלפל ומלח ואופים 10 דקות, עד התרככות. 3 מחממים 2 כפות שמן זית במחבת קטנה ומקפיצים את הפטריות. מוציאים ומצננים. 4 מכינים את הרוטב: מערבבים טחינה, סילאן, מיץ לימון, מלח ופלפל. 5 הרכבת המנה: מערבבים בקערת הגשה בטטה, מלפפון, בצל, פטריות, זיתים, עגבניות, גרגירי חומוס, גבינת חלומי, בולגרית, נבטים וצנוברים. מזלפים מעל את הרוטב ומגישים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |