מאפה שמש ממולא במנגולד, כרשה וברי פקאןאז נכון שמה שחשוב זה הטעם, אבל בינינו, ובמיוחד כשמארחים, אין כמו להגיש מנה שאומרים עליה "וואו" עוד לפני שטועמים ביס. אחרי שהם יטעמו, אגב, הם כבר לא יגידו כלום. עד כדי כך זה טעים
שי-לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 10/05/15 11:46
צילום: דן לב, mako אוכל
|
רגילים ואוהבים לעבוד עם בצק שמרים? אז אתם בטח יודעים שהוא מתמסר כחומר ביד היוצר וקל מאוד לעצב אותו איך שרוצים (זה ה"פיצוי" על הזמן שאורכת מלאכת ההתפחה). כאן ננצל את כיכר הגבינה ונמקם אותה במרכז, כשמסביבה בקרניים מלית המנגולד והכרשה. המצרכים :לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבלים את חומרי הבצק למעט מלח וחמאה במשך 3 דקות במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש, מוסיפים חמאה בהדרגה ואחרי 5 דקות נוספות של לישה, כשהבצק חלק ואחיד, מוציאים מהקערה, מכסים ומניחים לו לתפוח שעה עד להכפלת הנפח. 2 מכינים את המלית: מחממים מחבת טפלון עם חמאה ומאדים את הכרשה והחלק הלבן של המנגולד על להבה נמוכה 10 דקות תוך כדי ערבוב, במידת הצורך מוסיפים כף-שתיים מים כדי למנוע חריכה. מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים דקה-שתיים. מורידים מהלהבה. החום יגרום להם להתרכך. מצננים. כשהתערובת קרה מוסיפים מוצרלה ומערבבים. 3 מרכיבים את המאפה: חוצים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה עגול וקורצים ממנו עיגול בקוטר 26-24 ס"מ. מניחים כף מלית במרכז ועליה מניחים את כיכר הגבינה. מסדרים מסביבה טבעת של מלית במרחק של 3 ס"מ מהמרכז ומהשוליים. מניחים על הגבינה והמלית עלה נוסף של בצק ומהדקים סביבם. מניחים קערית סביב הכיכר. חותכים את ההיקף ל-12 קרניים ומסובבים כל אחת מהם על צידה כך שהמלית תיחשף. שימו לב: עד לשלב הזה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר או במקפיא. אופים סמוך להגשה. 4 מתפיחים שוב ואופים: מתפיחים את המאפה כחצי שעה, עד שהבצק נרגע מהמילוי ומתמלא מחדש. 5 מחממים תנור ל-190 מעלות. 6 מברישים בביצה ואופים חצי שעה או עד שזהוב ואפוי יפה. סטיילינג: עמית פרבר ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית! |