1 מכינים את הירקות הקלויים ואת הקרוטונים: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות קטנות בנייר אפייה.
2 מסדרים עגבניות ופלפלים בתבנית אחת, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח גס.
3 אופים כ-20 דקות, עד שהעגבניות והפלפלים מעט חרוכים. מוציאים מהתנור ומצננים.
4 מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. מניחים קרעי ג'בטה בתבנית השנייה, מזלפים שמן זית ומערבבים. אופים כ-8 דקות, עד שקרעי הג'בטה נעשים פריכים. מוציאים מהתנור ומצננים.
5 מכינים את הרוטב, מערבבים עם הסלט ומגישים: שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים לקבלת רוטב אחיד.
6 הסלט: שמים בקערה עגבניות טריות וקלויות, פלפלים טריים וקלויים, בצל סגול, זיתים וקרוטוני ג'בטה. יוצקים מהרוטב ומערבבים לציפוי מלא.
7 מעבירים את הסלט המתובל לצלחת הגשה ומפנים מעט מקום במרכז. 8. מניחים את הבוראטה, מפזרים עלי בזיליקום ומלח גס ומגישים. בוצעים את הבוראטה רגע לפני שאוכלים ונותנים לשמנת להתערבב עם יתר מרכיבי הסלט.
כל המתכונים לשבועות
מתכונים לעוגות גבינה
לומדים מניסיון:
** עד להגשה שומרים את הבוראטה בגביע המקורי עם מי הגבינה.
** לרוטב צריך להיות טעם עמוק של חומץ בן יין אדום ומליחות מודגשת, ולכן חשוב להצטייד בחומץ איכותי ולטעום לפני שמתבלים את הסלט.
** אפשר גם בלי סלט: הבוראטה כל כך טעימה שאפשר להגיש אותה רק עם שמן זית ומלח גס.