כל המתכונים לשבועות
1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את שמן הזית והמים ומערבבים מעט, כמעט ללא לישה, רק עד לקבלת בצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה.
2 מסירים את הניילון, ומבצעים פעולת קיפול: מרימים את הבצק מארבע הפינות אל המרכז והופכים אותו, כך שהצד החלק יפנה למעלה. מכסים שוב לחצי שעה וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
3 מחממים תנור ל-260 מעלות טורבו, ומרפדים תבנית בגטים (או תבנית תנור) בנייר אפייה. אם התנור שלכם לא מגיע ל-260 מחממים אותו לטמפרטורה המקסימלית האפשרית.
4 מפזרים סולת על משטח העבודה ומניחים את הבצק. חותכים אותו לארבעה חלקים שווים.
5 פותחים כל חלק בצק למלבן קטן בעזרת ידיים משומנות. מפזרים זיתים, גבינה ובצל ירוק וסוגרים לבגט מוארך. מחדדים את הקצוות.
6 מניחים את הבגטים על בד פשתן מקומח, מקמחים גם את הבגטים (אפשר בסולת) ומכסים למשך 20 דקות.
7 מעבירים את הבגטים לתבנית וחורצים חריצים לאורכם. זורקים כמה קוביות קרח לתחתית התנור ומיד מכניסים את תבנית הבגטים וסוגרים את דלת התנור. אופים 15-20 דקות, עד הזהבה מוחלטת של הבגטים ובעבוע של הגבינה מבעד לחריצים.
8 מוציאים, מצננים מעט ומגישים.