עוגת גבינה באסקיתיש יפות ממנה, בטח, אבל אין הרבה טעימות ממנה. עם נייר אפייה מכווצ'ץ', שכבה עליונה חרוכה ולוק מרושל, זאת עוגת הגבינה הכי טעימה לשבועות (ובכלל) וכשתבינו כמה קל להכין אותה תצטיידו בגבינות, למרות ההתייקרות
עדי קלינגהופר
| mako אוכל
| פורסם 04/05/23 07:00
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-220 מעלות על תכנית טורבו. 2 מכווצ׳צ׳ים ומקמטים נייר אפייה (אפשר גם שניים) ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. >> ועוד מתכונים לעוגות גבינה לשבועות עוגת גבינה באסקית. חרוכה מבחוץ וקרמית מבפנים | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל3 מכינים את הבלילה: מערבבים בקערת מיקסר עם וו בלון גבינת שמנת, גבינת מסקרפונה וסוכר עד שהסוכר מעט נמס והגבינות מתאחדות. 4 מוסיפים למיקסר ביצים ושמנת מתוקה, ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה. 5 מוסיפים את הקמח והווניל, ומערבבים היטב עד בלילה אחודה ללא גושים (המלצה: את הערבוב אחרון לעשות עם מטרפה, כדי לוודא שאין גושים). 6 יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת. 7 מכניסים לאפייה כ-35 דקות או עד שהחלק העליון שחום (אבל לא שרוף!) - העוגה צריכה להיות רוטטת. פרוסת עוגת גבינה באסקית | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל8 מצננים בחוץ לשעתיים ולאחר מכן מכניסים למקרר להתייצבות לשעתיים נוספות לפחות. 9 מוציאים מהמקרר, מחלצים מהתבנית ומגישים. לבלוג של עדי - עדיקוש * העוגה נשמרת במקרר במשך יומיים |