באניצה - מאפה גבינות בלקנייש משהו מיוחד במתכונים שעוברים במשפחה, הם פשוט טעימים יותר. אז קבלו את הגרסה של סבתא שלנו לבורק הטורקי: הבאניצה. עלי בצק פילו פריכים שעוטפים גבינה בולגרית קלאסית, וממש לא צריך שום דבר יותר מזה
שי-לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 10/05/15 12:12
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
|
מאפה בלקני שקשה לעמוד בפניו. לטורקים יש מאפה דומה בשם בורק. בשני המקרים מלית הגבינה מדויקת ומבוססת על הכוכבת הגדולה: הבולגרית המסורתית, בלי שום תיבול נוסף. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מערבבים את הגבינות עם ביצים וחלב. 2 משמנים תבנית במעט חמאה מומסת ומניחים עלה משומן ומעליו עוד אחד בהצלבה כך שיישארו שוליים בחוץ, יוצקים חצי מכמות המלית, מניחים עליה 3 עלים מקומטים, יוצקים עוד מהמלית וסוגרים את השוליים של הפילו מעל, מניחים עוד עלה אם צריך. עד לשלב זה אפשר להכין מראש ולשמור שעתיים-שלוש במקרר. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. 4 מניחים 4 קוביות קטנות של חמאה מעל ואופים 40 דקות עד שהכל זהוב והנוזלים מתאדים. מגישים חמים או בטמפ' החדר. הכמויות מתאימות לתבנית בקוטר 28 ס"מ או 2 בקוטר 18-20 ס"מ. סטיילינג: עמית פרבר ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית! |