גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניותהנה מאפה כפרי מנצח: הוא עשוי קמח כוסמין, ולכן קליל יחסית בגזרת הפחמימה, אבל עשיר בגזרת המילוי: שילוב של ריקוטה עדינה, מנצ'גו עוקצני וכל עגבנייה שעולה על דעתכם. איך אפשר לא לאכול פרוסה?
שי-לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 16/05/18 07:19
צילום: דניאל לילה , מחלבות גד
|
המצרכים :לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים את חומרי המלית בקערה. 3 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמחים והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת כדור בצק. 4 מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי 4-3 מ"מ ובקוטר של כ-28 ס"מ. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית תנור. 5 מורחים את מלית הגבינות באופן אחיד על הבצק ומשאירים שוליים יבשים של 4 ס"מ ללא מלית. מסדרים מעל עגבניות ומתבלים במלח גס. מקפלים את שולי הבצק על המלית בקיפולים חופשיים. מברישים את השוליים במעט חלמון טרוף וזורים שומשום ופרג או זרעי צ'יה. >> לחוברת המתכונים המלאה של גד 6 אופים 40-35 דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם. * הכנה מראש: אפשר לאפות את הגאלט עד 3 ימים מראש ולשמור מכוסה במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות. |