1 מכינים את המלית: שמים את התרד בקערה, מוזגים מים רותחים עד כיסוי וממתינים דקה. מסננים ושוטפים במים קרים. סוחטים היטב עם הידיים וקוצצים גס. מחזירים למסננת, מוסיפים בצל ושוב סוחטים. משאירים במסננת 10 דקות לפחות. סוחטים, מעבירים לקערה ומערבבים עם ביצים, קאשקבלו ותבלינים. מחזירים למסננת.
>> מתכונים לשבועות
2 מכינים את השטרודלים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3 מערבבים בקערית פירורי לחם, גרנה פדנו מגוררת, מלח ופלפל.
4 מוציאים את דפי הפילו מהמקרר, פורשים ומכסים במגבת. מניחים על משטח העבודה דף פילו כשהצד הרחב פונה אליכם (את שאר הדפים שומרים מכוסים). מברישים את הדף בזריזות בשמן זית, זורים כ-2 כפות מתערובת פירורי הלחם ומכסים בדף פילו נוסף. מברישים גם אותו בשמן וזורים את אותה כמות של הפירורים. חוזרים על התהליך עם הדף השלישי. מכסים בדף רביעי, אלא שאותו מברישים בשמן ובחרדל, ללא הפירורים - בסך הכל 4 דפי פילו ו-3 שכבות של פירורים.
5 מסדרים לכל אורך הבצק, בשליש הקרוב אליכם, 8 פרוסות מוצרלה (כמו רעפים). משאירים שוליים ברוחב 5 ס"מ בצדדים. ממליחים ומפלפלים מעט, ומסדרים על המוצרלה מחצית מתערובת התרד.
6 מקפלים את שני צידי הבצק על המלית (כמו מעטפה), ואז מקפלים את הבצק החשוף הקרוב אליכם על המלית. מגלגלים תוך הידוק בשתי ידיים לגליל עבה ומהודק - כך המלית לא תיזל החוצה בזמן האפייה. מעבירים בזריזות לתבנית כשהתפר פונה למטה. מברישים את כל הגליל בשמן, מעטרים בעלי תבלין ומברישים גם אותם בשמן. זורים מתערובת פירורי הלחם. מכינים באותו אופן את הגליל השני.
7 אופים כ-30 דקות עד שהגלילים מזהיבים. מגישים חם.
* אפשר להכין את השטרודלים מראש, אך חשוב לאפות אותם מיד בתום הגלגול (אחרת דפי הפילו יירטבו מנוזלי המלית). לאחר האפייה והצינון עוטפים ברדיד אלומיניום ושומרים בקירור עד יומיים. מוציאים מהמקרר כשעה לפני הארוחה ומחממים כ-20 דקות ב-180 מעלות.