כמו שאני איבדתי את אמא שלי כשהייתה בשנות ה-50 לחייה, כך גם היא איבדה את אמה, לאותה מחלה, ואנחנו נותרנו עם סבתא אחת בלבד כבר כשהיינו בנות שנתיים. אבל לשמחת כולנו סבא אורי לא נשאר לבד: יהודית, הדודה של אמא שלי, הפכה לבת זוגו, ומאז היא חלק בלתי נפרד מהמשפחה.

למרות שהם ביחד מאז שאני זוכרת את עצמי, מעולם לא קראנו ליהודית סבתא ולא התייחסנו אליה ככזו. בשבילנו היא יותר כמו דודה, שאפשר לשתף ולפנות אליה לקבלת עצה. מעבר לעובדה שהיא גידלה שלוש בנות יוצאות דופן, היא אשת קריירה שעדיין מצליחה להפיק ארוחות ערב משפחתיות מרובות מנות וטעמים ולנהל משפחה ביד רמה. כולנו במשפחה אוהבים את יהודית והיא בתמורה מחזירה אהבה, תשומת לב ומתנות בטוב טעם.

בלינצ'ס טעימא (צילום: עודד קרני)
הבלינצ'ס של יהודית. פטריות בפנים, רוטב פטריות ושמנת בחוץ | צילום: עודד קרני

בקופסת המתכונים של אמא שלי יש לא מעט מתכונים של יהודית. בעיקר בולטים הכבד הקצוץ שלה, שמנצח כל כבד קצוץ בארץ, ובלינצ'ס הפטריות המשגע ביקום. למרות שבמקור היא הכינה אותו עם רוטב משקית, מדובר בטעם שגורם למי שטועם לפרץ של אהבה לסובבים אותו. כשהתקשרתי ליהודית לוודא את פרטי המתכון (שכרגיל כתוב בקודים) ולבקש רשות להכין רוטב פטריות אמיתי, הלב שלי שמח ועלץ. אחרי ההתקנה רק חיכיתי שהבלינצ'ס ייצאו מהתנור, כדי שאוכל להתקשר ולדווח על התוצאה בגאווה. כשהם יצאו ניגבתי דמעה ואכלתי, בצירוף כדור נגד לקטוז, בהנאה צרופה.

120 הקלאסיקות של שי-לי - כבד קצוץ (צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות)
תזכירו לי לתת לכם את המתכון של הכבד הקצוץ | צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות
בלינצ'ס פטריות של יהודית

המרכיבים:
2 כוסות קמח (רגיל, לא תופח)
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל גרוס
2 ביצים
2 כוסות מים (אפשר כוס חלב וכוס מים)
3 כפות שמן לטיגון

למילוי:
בצל גדול קצוץ
2 קופסאות פטריות שמפיניון (חתוכות לרבעים)
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל גרוס
2 כפות שמן זית

לרוטב:
מיכל שמנת (250 מ"ל) 32%
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל גרוס

כלים:
קערת ערבוב
מחבת טפלון (כדי שהבלינצ'ס ייצאו שטוחים ודקים כמו שצריך)
מצקת
כף
תבנית אפייה – עדיף פיירקס מרובע או מלבני
סיר קטן
תרווד
ניירות אפייה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבלילה של הבלינצ'ס: מערבבים בקערה את הקמח, התבלינים, הביצים והמים עד שאין גושים, ומניחים לה להתגבש במקרר רבע שעה.

2. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית ויוצקים מעט שמן, שיכסה את כל המחבת.

3. יוצקים למרכז המחבת מצקת מהבלילה ומוודאים שהיא מכסה את שטח המחבת ויוצרת עיגול שטוח ויפה. אחרי כחצי דקה הופכים בעדינות.

4. כשאין יותר נוזל, מעבירים את הבלינצ'ס המוכן לצלחת שטוחה (הכי נוח לעשות את זה עם תרווד). ממשיכים כך עד שהבלילה מסתיימת. בין בלינצ'ס אחד לשני מניחים נייר אפייה, כדי שלא יידבקו.

5. מכינים את המילוי: מרפדים תבנית שטוחה וגדולה בנייר אפייה ומפזרים את הבצל הקצוץ והפטריות (את המלית הזו אני מעדיפה לאפות, ולא לטגן. זה יוצא טעים יותר). מתבלים ומזלפים מעט שמן זית. אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות, ומוציאים מהתנור.

_OBJ

6. מפרישים חצי מכמות הפטריות והבצל לטובת הרוטב, ואת השאר מכניסים לקערת הערבוב. מערבבים ומניחים לצינון של כחצי שעה.

7. ההרכבה: פורסים בלינצ'ס ומניחים ובמרכזו שורה של מילוי. מקפלים שני קצוות פנימה ואז קצה שלישי, ומגלגלים עד שנוצר גליל סגור. מניחים בפיירקס וממשיכים לגלגל, עד שנוצר רצף צפוף של בלינצ'סים.

8. הרוטב: מאדים את הפטריות האפויות בסיר קטן. כשהן מפרישות נוזלים יוצקים עליהן את השמנת והתבלינים ומערבבים. מביאים את השמנת לרתיחה פעמיים או שלוש, כדי שהרוטב יצטמצם: בכל פעם שהוא מבעבע מערבבים אותו, ומניחים לו לרתוח שוב. מערבבים ויוצקים יפה מעל הבלינצ'ס בתבנית.

9. מכניסים לתנור ל-20 דקות בחום של 180 מעלות.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד דחוסות ומנחמות במיוחד


>> לכל המתכונים לשבועות